Securitas tryggar Karlstad, Hammarö och Forshaga kommun dygnet runt

den 11 december 2015

Securitas får i uppdrag att utöka säkerhetsarbetet i Karlstad, Hammarö och Forshaga kommun genom förebyggande och responsivt arbete såväl med larmutryckning som med relationsskapande arbete med kommunens ungdomar.

Karlstad, Hammarö och Forshaga kommun anlitar Securitas för att öka tryggheten runt om i kommunerna. Uppdraget innebär väktarrondering i kommunernas verksamheter dygnet runt med ambulerande mobila väktarpatruller och stöttning med extra väktare vid särskilda händelser.

Securitas arbetar både förebyggande och responsivt. Det innebär att Securitas väktare genom god tillgänglighet och snabba ingripanden arbetar för en ökad trygghet och säkerhet i kommunen. Dygnet runt rycker väktare ut på olika larm såsom inbrottslarm, fellarm och bråk- eller överfallslarm. En stor del av väktarnas uppdrag innebär att etablera kontakt och skapa förtroende mellan väktare och ungdomar för att exempelvis förebygga klotter och skadegörelse runt om i kommunen.

I avtalet finns även möjlighet att stärka säkerheten med särskilt utbildade personskyddsväktare vid behov. Avtalet gäller från och med 1 februari 2016.

- Karlstads kommun har under många år arbetat med ett kommunväktarkoncept som bygger på trygghetsskapande ute i verksamheten, säger Patrik Vikström, säkerhetskoordinator Karlstads kommun. Från och med februari 2016 kommer Securitas att bli ny samarbetspartner och vi ser fram emot att fortsätta utveckla kommunväktarkonceptet tillsammans med dem.

-Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet av Karlstad kommun att leverera säkerhetslösningar till de ingående kommunerna, säger Johan Flacking, Key Account Manager Securitas Sverige. Vi vet också att kommunens säkerhetsavdelning har ett stort engagemang i de kommunala säkerhetsfrågorna och vi ser oss kunna komplettera det på ett mycket bra sätt med Securitas samlade erfarenhet och kompetenser.

För ytterligare information vänligen kontakta Ronny Fredriksson 010-470 10 00 Securitas Sverige AB.