Skip to main content

Om Securitas Sverige

Securitas Sverige AB är branschledande inom säkerhetslösningar och har haft en aktiv roll i branschens utveckling sedan starten, 1934. Från norr till söder skyddar vi hem, arbete och samhälle och är arbetsgivare till närmare 10 000 medarbetare.

Svensk säkerhet sedan 1934

Securitas är ett svenskt säkerhetsföretag och den svenska verksamheten är en del av Securitaskoncernen som finns och verkar i 44 länder världen över och sysselsätter 341 000 medarbetare. År 2023 uppgick den totala försäljningen till 157,249 MSEK.

Vårt syfte förenar oss

Vi frågade hundratals medarbetare på Securitas varför de går till jobbet och vad det är som förenar så många människor över lands- och kontinentgränserna. Svaren på dessa frågor återspeglas i vårt syfte: Vi hjälper dig att göra din värld tryggare.

– Vårt syfte besvarar frågan varför. Varför finns Securitas? Varför går vi upp på morgonen och tar - med stolthet - på oss uniformen? Vårt syfte har en viktig roll i hur vi utformar vår strategi och hur vi agerar. Vårt syfte förenar oss och handlar om vilka vi är och vad vi vill uppnå, säger Magnus Ahlqvist, VD och koncernchef för Securitas AB.

Vi utvecklar framtidens säkerhetslösningar

Säkerhet är en grundläggande förutsättning för att vi alla ska kunna njuta av tillvaron tillsammans med familj och vänner samt göra ett bra jobb. Hoten mot vår säkerhet ökar ständigt och blir alltmer komplexa. Därför har vårt löfte på Securitas att hjälpa till att göra kundernas värld tryggare större betydelse nu än någonsin tidigare.

Tillsammans med omkring 100 000 kunder arbetar vi progressivt med att förbättra och utveckla dagens säkerhetslösningar i en värld där riskerna ständigt förändras. Något som både ställer höga krav på oss som företag men också våra medarbetare och den tekniska utvecklingen. Avancerad säkerhetsteknik och personell bevakning är stommen i vår verksamhet och vårt mål är att uppfylla de krav och den trygghet som våra kunder efterfrågar.

Starka etiska standarder

Från begynnelsen satte vår grundare Erik Philip-Sörensen höga etiska normer. Han sökte ständigt efter ny teknik och hade fokus på etiken i arbetet. Våra etiska normer formulerades i våra värderingar. De lever fortfarande vidare som grundprinciperna i allt vi gör och symboliseras av de röda prickarna i vår logotyp.

Securitas värdegrund ÄrlighetVaksamhet och Hjälpsamhet är ledorden i företaget och genomsyrar vårt arbete i alla led. Något som även vägleder våra medarbetare i sin dagliga kontakt med kunder, kollegor och i det samhälle vi verkar i.

Bli en del av Sveriges största säkerhetsföretag

Oavsett vilken uniform du är intresserad av att bära så har vi jobb för de flesta som vill vara med och förvalta vårt samhällsansvar. Vi behöver dig - är du redo för nästa utmaning?

Klicka här för lediga jobb

Hur kan vi hjälpa dig?

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.