Skip to main content

Securitas ingår samarbete med Giving People och skänker julmat till 300 barnfamiljer

Varje år skänker Securitas Sverige AB pengar i juletid för att ge tillbaka till det samhälle vi verkar i. 2023 blev ett högst ansträngt år ekonomiskt, med hög inflation och där efterföljderna främst märks av i det lilla hushållet, bland de tusentals barn som tvingas att växa upp i fattigdom i Sverige idag. Under julen 2023 ingår Securitas ett samarbete med Giving People, och tillsammans initierade

Varje år skänker Securitas Sverige AB pengar i juletid för att ge tillbaka till det samhälle vi verkar i. 2023 blev ett högst ansträngt år ekonomiskt, med hög inflation och där efterföljderna främst märks av i det lilla hushållet, bland de tusentals barn som tvingas att växa upp i fattigdom i Sverige idag. Under julen 2023 ingår Securitas ett samarbete med Giving People, och tillsammans initierades ”Securitas Julkasse” - som hjälper 300 barnfamiljer med julmat. För inget barn ska behöva vara hungrigt i jul.

Varje dag, dygnet runt på mer än 130 orter tryggar Securitas städer, företag och hem. Säkerhetsbolaget ville göra något nytt, och ge tillbaka till lokalsamhället och sprida julglädje bland de människor som lever där. För ibland kan en hjälpande hand vara den typ av trygghet som efterfrågas mest.
– Hjälpsamhet är ett av våra ledord som har väglett oss i vårt arbete sedan 1934 och är något som kan verkställas på olika sätt. Årets julinitiativ är ett klockrent exempel på hur en hjälpande hand kan vara den typ av trygghet som efterfrågas i tider som är svåra. Vi har ett ekonomiskt ansträngt läge i Sverige idag och den barnfattigdom som breder ut sig måste vi alla som kan, hjälpa till att stävja. Jag är oerhört stolt och glad över att Securitas gör det här samarbetet med Giving People och sprider julglädje till barnfamiljer som bett om hjälp, säger Malin Luuke, kommunikationschef och initiativtagare till Securitas Julkasse.

Giving People, som funnits sedan 2013, är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige idag. Linda Gurenius, verksamhetschef på Giving People vittnar om det ansträngda läget, och berättar mer om hur familjer som ansöker om stöd via dem oftast är i behov av basala behov som mat, kläder, skor och hygienartiklar.
– Vi märker verkligen av en förändring och vi har haft fler sökande familjer än någonsin i år. Vi är fantastiskt glada över vårt fina samarbete tillsammans och för det arbete och engagemang som Securitas lagt ner på att hjälpa barn runt om i Sverige. Vi är både stolta och tacksamma för förtroendet vi fått och tillsammans har vi gjort stor skillnad, säger hon.

Samarbetet lanseras idag genom julfilmen ”Securitas julkasse” och Malin Luuke hoppas att initiativet kan bringa en såväl intern stolthet som något som kan ge ringar på vattnet bland andra bolag eller medmänniskor.
– Jag hoppas att våra medarbetare känner samma stolthet som jag gör över det här. Min förhoppning är att initiativet ska sprida lite julglädje men också väcka en lust att hjälpa till om man har möjlighet, avslutar hon.