Skip to main content

Cristina Petrescu blir ny vd för Securitas Sverige

I somras utlystes vd-tjänsten för Securitas Sverige efter att nuvarande landschef Carl Dahlén går vidare inom en annan roll i bolaget. Rekryteringsprocessen är nu klar och Cristina Petrescu, tillträder som vd från och med 1 januari 2024.

I somras utlystes vd-tjänsten för Securitas Sverige efter att nuvarande landschef Carl Dahlén går vidare inom en annan roll i bolaget. Rekryteringsprocessen är nu klar och Cristina Petrescu, tillträder som vd från och med 1 januari 2024.

Cristina Petrescu kommer senast från Sodexo, där hon sedan 2020 haft en roll som CEO Healthcare, Seniors and Education för Sverige. Innan det gjorde hon en gedigen karriär inom It-företaget TietoEvry där hon arbetat inom olika ledande positioner så som exempelvis EVP Healthcare, Welfare & Education samt VP Head of Energy Utilities. Vilket innebär att hon i 17 år utvecklade en djup erfarenhet från att driva stora affärer inom offentlig och privat sektor, digital transformation, produktutveckling och systemintegration för kunder i varierade branscher. Nu är hon förväntansfull över att ta över vd-rollen på säkerhetsbolaget.
– Att få möjligheten att ansluta till ett företag som har funnits länge och har tjänster som är otroligt viktiga för samhället ska bli spännande. Securitas är ett företag som jobbar med människor för människor och det ska bli roligt att få chansen att vara med på resan framåt och få vara en del av teamet, säger Cristina Petrescu.

Dahlén satsar på Europa
Sedan september 2020 har Carl Dahlén varit vd för Securitas svenska verksamhet. En roll han även kombinerat med rollen som COO för North West Europe sedan den 1 februari i år, men som nu blir den roll han kommer ha fullt fokus på och han är nöjd med sin efterträdare.
– Cristina har mycket relevant bakgrund från var hon jobbat tidigare med mycket personalintensiva verksamheter men också i kombination med djup kunskap inom såväl teknik som IT. Det tillsammans med ett starkt driv och en mycket varm och välkomnande personlighet är några egenskaper jag tror och hoppas komma väl till hand inom Securitas, säger han.

Att säkerhetsbranschen står inför utmaningar sett till det alltmer ansträngda säkerhetsläget i Sverige är något som motiverar Cristina Petrescu i sin kommande roll.
– Jag är en transformationsledare och ser verkligen människorna inom Securitas som den främsta tillgången för vår utveckling och jag gillar inte status quo. Oavsett om det är branschen, behovet, samhället eller människorna som förändras så måste vi bejaka det, ta till oss av det och förändra det som behövs. Det finns inga andra alternativ, avslutar hon.