Securitas tecknar avtal med OKG:s kärnkraftverk i Oskarshamn

den 24 oktober 2016

Securitas fortsätter skörda framgångar inom energisegmentet genom vunnen upphandling för säkerhetsuppdraget på OKG, kärnkraftverket i Oskarshamn. Uppdraget innebär dygnet runt verksamhet och inleds under hösten.

Securitas har vunnit förtroendet som ny säkerhetsleverantör till OKG, kärnkraftverket i Oskarshamn. Securitas uppdrag innebär att skydda OKG:s anläggning från bland annat intrång, skadegörelse och sabotage. Securitas bemannar kärnkraftverket dygnet runt med skyddsvakter för att säkra anläggningen och företagets verksamhet. Uppdraget innebär såväl stationär som ronderande bevakning och larmutryckning. Stort fokus på ligger på att gemensamt med OKG identifiera och förebygga risker och skador.

Securitas stora utbud av tjänster och lokala närvaro gör det möjligt att utöka säkerhetsleveransen till OKG med större personalstyrka och att bygga på med fler tjänster exempelvis beväpnade skyddsvakter och hundekipage om situationen eller säkerhetsläget skulle ändras.

- Vårt områdesskydd är en viktig förutsättning för vår verksamhet, säger Catrin Lund, chef för gemensam service på OKG och ytterst ansvarig för upphandlingen. Vi har därför högt ställda krav och lika höga förväntningar på vårt samarbete med Securitas.

- Det är glädjande att berätta att Securitas tecknat avtal med OKG, säger Johan Flacking, Key Account Manager på Securitas Sverige AB. Vi är stolta över förtroendet som ny samarbetspartner för säkerheten på anläggningen och vi är måna om att stärka företagets förtroende för oss genom ett gott samarbete och en högklassig säkerhetsleverans.

Uppdraget inleds under hösten 2016.

För ytterligare information vänligen kontakta Ronny Fredriksson, Securitas Sverige AB, 010-470 10 00.