Skip to main content

Securitas vill göra sig av med den gula lappen – tillsammans med Parkster

Securitas och Parkster tillkännagav idag på branschmässan Svepark att de lanserar en ny tjänst tillsammans: automatisk kameraparkering. Visionen för samarbetet är att göra det lättare att parkera rätt och minska behovet av övervakning och kontrollavgifter – de omåttligt impopulära gula lapparna.

Securitas och Parkster tillkännagav idag på branschmässan Svepark att de lanserar en ny tjänst tillsammans: automatisk kameraparkering. Visionen för samarbetet är att göra det lättare att parkera rätt och minska behovet av övervakning och kontrollavgifter – de omåttligt impopulära gula lapparna.

Lösningen innebär att Securitas kameror automatiskt läser av registreringsskylten vid in- och utfart till en parkering. I de flesta fall kommer ingen betalning att krävas då systemet ersätter p-skivan på ytor där en viss tid är kostnadsfri. Om betalning krävs sker den enkelt via Parkster-appen och besökarens förvalda betalmetod eller via faktura om man inte har appen. För fastighetsägarna kommer samarbetet bland annat innebära tydligare kontroll på parkeringsflödet och färre missnöjda kunder i form av kontrollavgifter på överträdelser.

Kontrollavgift
Med automatisk kameraparkering drabbas besökare inte av kontrollavgifter för att man glömt betala eller ställa p-skivan.

­­­­­­ – Vi vill kunna erbjuda våra kunder en modern och effektiv parkeringslösning som ger deras kunder och besökare en bekväm och enkel upplevelse, säger Viktor Bergman Fhors, affärsområdeschef för parkering på Securitas. Vi vet att de allra flesta vill göra rätt för sig, men det är lätt att glömma bort att betala eller ställa in p-skivan. Med den här lösningen innebär det ingen gul lapp, kontrollavgift, utan betalningen kommer att skötas automatiskt. Vår och Parksters gemensamma vision är att det ska vara lätt att göra rätt – över hela landet.

Viktor Bergman Fhors
Viktor Bergman Fhors, affärsområdeschef parkering på Securitas

Securitas kommer att sälja hårdvaran och installationen och står för den tekniska delen av lösningen: kamerorna som automatiskt läser av bilarnas registreringsnummer vid in- och utfart från parkeringarna. Parkster står för betallösningen.

Vd på Parkster, Lars Andersson, menar att den nya gemensamma tjänsten kommer att underlätta för kunderna:

– Parkering ska inte ta tid från vardagen eller skapa oro, det ska helst bara fungera. I vår strävan efter att göra det lätt att göra rätt arbetar vi ständigt med nya innovativa lösningar som underlättar för de som parkerar. Lösningen vi erbjuder tillsammans med Securitas är ytterligare ett steg på vägen mot en smidig och effektiv parkeringslösning.

Lars Andersson
Lars Andersson, vd på Parkster

Securitas menar att den nya tjänsten kommer att vara så förmånligt prissatt att den här typen av modern och smidig parkering inte längre kommer att vara förbehållen stora gallerior eller köpcentrum. Även mindre verksamheter kommer att ha möjlighet att erbjuda sina kunder och gäster en problemfri parkeringsupplevelse.

Här finns mer information om automatisk kameraparkering från Securitas

Om Parkster:
Parkster är en av Sveriges ledande betalappar för parkering och ett självklart val för miljontals bilister. Parkster är rikstäckande från Malmö till Kiruna och finns dessutom i både Tyskland och Österrike. Parksters vision är att erbjuda smidig parkering, så att kunderna kan fokusera på det som är viktigt för dem.