Securitas i Almedalen 3-10 juli 2016

Varje dag och varje natt påverkar vi människor och hela samhällen. Inom såväl den privata som den offentliga sektorn räddar vi liv, sparar på miljön, är det där extra, vakande ögat och tryggar mänskliga och ekonomiska värden. 

Mycket av det vi gör sker lite i skymundan – ofta när du sover – men vi gör skillnad. Dygnet runt. Många har insett att inte bara Securitas utan hela säkerhetsbranschen är nödvändiga medspelare i samtalen om hur framtidens samhälle ska se ut.

Securitas har arbetat med säkerhet i över 80 år och vi har lärt oss ganska mycket längs vägen. Därför tar vi plats i debatten under Almedalsveckan. Vi vet nämligen att vi har både den kunskap och erfarenhet som kommer att krävas.

Vi kommer att finnas på plats under hela veckan och du är alltid välkommen förbi för att prata med oss om säkerhet, under vissa dagar fokuserar vi på några utvalda frågeställningar. Du hittar oss i monter 110 på Skeppsbron i Visby, hoppas vi ses!

Vårt program under veckan

Söndag 3 juli - måndag 4 juli

  • Trygghet och integritet - hur kommer framtidens säkerhetsteknik att påverka oss?

Möt våra tekniska experter som berättar om den senaste tekniken och säkerhetslösningarna och diskutera vad det innebär för integriteten. Vad ser egentligen en värmekamera? Testa själv i vår monter och passa på att låta den intelligenta mjukvaran bakom våra säkerhetskameror gissa ditt kön och ålder. Klicka här för att läsa mer om våra kameratjänster.

Tisdag 5 juli - onsdag 6 juli

  • Den regionala flygplatsen - går den att driva kostnadseffektivt?

Flygplatser är viktiga för en regions utveckling och förmåga att attrahera företagsetableringar men att driva en flygplats är inte enkelt. Vilken roll kan privata aktörer spela för att underlätta för kommunerna att driva flygplatser? Diskutera flygplatsdrift med våra specialister. På onsdagen kan du dessutom passa på att träffa tjänstehunden Luthor med förare som kommer att genomföra ett flertal uppvisningar. Klicka här för att läsa mer om våra tjänster inom flygplatssäkerhet.

Torsdag 7 juli - fredag 8 juli

  • Vem kommer när skolan brinner?

Kan ökat samarbete mellan kommunerna och säkerhetsföretagen leda till bättre och snabbare insatser vid bränder? Diskutera brandsäkerhet med våra experter. Fokus ligger på operativa insatser och samverkan mellan räddningstjänst och väktare. Vi berättar om hur samarbetet med kommunerna ser ut idag. Vi håller öppna kurser i HLR för både vuxna och barn med start klockan 10.00 och 14.00 både torsdag och fredag. Under båda dagarna kan du dessutom träffa tjänstehunden Luthor med förare som kommer att genomföra uppvisningar i självskydd och lydnad. Klicka här för att läsa mer om våra tjänster inom brand och räddning.