Vanliga frågor - övrigt

Här har vi samlat övriga frågor. Jobbar Securitas vakter på krogen och kan man söka praktik hos er? Läs fler frågor och svar nedan.

Jobbar Securitas väktare på krogen/som dörrvakt?
Securitas väktare arbetar generellt inte som dörrvakt på krogen. Om en krog eller nattklubb har anlitat ett auktoriserat bevakningsföretag och krogen har tillstånd att ha ordningsvakter så arbetar man som ordningsvakt, men det gör inte Securitas ordningsvakter.

Är det era väktare som är med i TV-programmet Tunnelbanan?
Det är inte Securitas ordningsvakter som är med i tv-programmet.

Hur vet jag att er personal är seriösa?  
All personal som arbetar på ett auktoriserat bevakningsföretag har genomgått en godkännandeprövning hos Länsstyrelsen och är därmed också godkända att arbeta hos Securitas.

Kan man söka praktik hos er?
Tyvärr inte just nu.
Securitas håller på att se över möjligheterna att praktisera hos oss, samt möjligheten att kunna göra examensarbeten hos oss. Men för närvarande har vi inga praktikplatser eller examensarbeten att erbjuda. Detta beror på säkerhetsaspekten och tystnadsplikten vi som företag har gentemot de kunder och objekt vi bevakar.

Vi tar heller inte emot praktikanter för att genomföra den så kallade praktiska yrkesträningen som genomfört sin utbildning hos någon annan utbildningssamordnare än BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd).

Däremot har du som genomfört grundutbildning 1 hos annan utbildningssamordnare möjlighet att söka lediga tjänster hos oss. Klicka här för lediga jobb.

Finns det några fackliga motparter?
Ja. Vill du veta mer kan du läsa mer hos Svenska Transportarbetareförbundet för kollektivanställd personal. 

Här kan du läsa fler frågor och svar gällande utbildning, om jobbet samt rekrytering. 

Ordningsvakt står på ett torg i en storstad och säkerställer att platsen är trygg

Vi behöver dig!

Oavsett om du vill arbeta i norr eller söder, natt eller dag, göra karriär eller tjäna pengar medan du kommer på nästa steg i livet så behöver vi dig. Hos oss finns det jobb som passar alla. Vilken uniform passar dig?

Klicka här för att komma till lediga jobb