Skip to main content

Övriga frågor

Hur vet du att vår personal är seriösa och jobbar våra väktare i tunnelbanan? Här har vi samlat frågor av blandad karaktär!

Jobbar Securitas väktare på krogen/som dörrvakt?
Securitas väktare arbetar generellt inte som dörrvakt på krogen. Om en krog eller nattklubb har anlitat ett auktoriserat bevakningsföretag och krogen har tillstånd att ha ordningsvakter så arbetar man som ordningsvakt, men det gör inte Securitas ordningsvakter.

Är det era väktare som är med i TV-programmet Tunnelbanan?
Det är inte Securitas ordningsvakter som är med i tv-programmet.

Hur vet jag att er personal är seriösa?  
All personal som arbetar på ett auktoriserat bevakningsföretag har genomgått en godkännandeprövning hos Länsstyrelsen och är därmed också godkända att arbeta hos Securitas.

Kan man söka praktik hos er?
Tyvärr inte just nu. Securitas håller på att se över möjligheterna att praktisera hos oss, samt möjligheten att kunna göra examensarbeten hos oss. Men för närvarande har vi inga praktikplatser eller examensarbeten att erbjuda. Detta beror på säkerhetsaspekten och tystnadsplikten vi som företag har gentemot de kunder och objekt vi bevakar.

Vi tar heller inte emot praktikanter för att genomföra den så kallade praktiska yrkesträningen som genomfört sin utbildning hos någon annan utbildningssamordnare än BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd).

Däremot har du som genomfört grundutbildning 1 hos annan utbildningssamordnare möjlighet att söka lediga tjänster hos oss. Klicka här för lediga jobb.

Finns det några fackliga motparter?
Ja. Vill du veta mer kan du läsa mer hos Svenska Transportarbetareförbundet för kollektivanställd personal. 

Jobbar era p-vakter på provision?
Nej. En parkeringsvakt arbetar inte på provision utan har lön enligt det kollektivavtal som finns mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Kontakta oss

Hittar du inte vad du söker eller har du en fråga gällande rekrytering? Här kan du komma i kontakt med oss. Gäller det en specifik annons hittar du kontaktuppgifter direkt i annonsen.

Fyll i ditt ärende här

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här