Skip to main content

Utbildning

Vem står för utbildningen och vad kostar det? Här kan du läsa de vanligaste frågorna gällande utbildning.

Hur mycket kostar utbildningen som krävs för tjänsten?
Om du söker en tjänst hos oss och blir anställd så står vi för utbildningen som krävs för tjänsten och att arbeta på ett auktoriserat bevakningsföretag.

Vilken utbildning behöver man för att jobba hos Securitas?
Det beror lite på vilken tjänst du har sökt hos oss, men du kan läsa mer om branschens utbildningar hos BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) genom att klicka här.

Kan man utbilda sig privat?
Ja. Från och med den 1 maj 2015 kan du som privatperson gå väktargrundutbildning 1. Läs mer om det här.

Hur utbildar jag mig till Väktare?
Se ovan. Men får du jobb som väktare hos oss och inte har utbildning så utbildar vi dig. 

Hur utbildar jag mig till Ordningsvakt?
Många som vill bli ordningsvakt utbildar sig via polisen som i de flesta län har egna grundutbildningar för att bli ordningsvakt. Men får du jobb som ordningsvakt hos oss och inte har utbildning så utbildar vi dig.

Står ni för utbildningen?
Vi står för all utbildning som BYA har i sin väktarskola och kravet för att få gå utbildningen är att du är anställd hos Securitas (eller motsvarande säkerhetsföretag).

Kan man ta CSN-lån för att ha råd med utbildningen?
När du anställs av Securitas så står vi för utbildningen och det är därmed inget du behöver bekosta själv.

Jag har utbildning från ett annat land – kan jag söka jobb hos Securitas Sverige med den utbildningen?
Nej. För att arbeta för ett svenskt auktoriserat bevakningsföretag så måste du ha svensk utbildning för att kunna arbeta som väktare i Sverige.

Kan man jobba som väktare/ordningsvakt hos Securitas i fler städer samtidigt?
Blir du anställd hos Securitas så har du en placeringsort du är anställd vid. Det är dock inte ovanligt att du kan bli utlånad och avlasta andra kontor på annan ort i landet efter överenskommelse.

Hur lång är utbildningen?
Väktargrundutbildning 1 är 9 dagar och innan du kan genomföra väktargrundutbildning 2 som är på 5 dagar så måste du genomföra praktik motsvarande minst 160 timmar. Det finns givetvis flera utbildningar som varierar i längd, dessa kan du läsa mer om här.

Vilka förkunskaper krävs för att gå utbildningen?
För att gå exempelvis väktargrundutbildningen 1 behövs det inga förkunskaper. I slutet på väktargrundutbildning 1 genomför du ett kunskapsprov vilket du måste bli godkänd på för att kunna fortsätta med praktiken om minst 160 timmar som ska genomföras innan du går avslutande väktargrundutbildning 2.

Kontakta oss

Hittar du inte vad du söker eller har du en fråga gällande rekrytering? Här kan du komma i kontakt med oss. Gäller det en specifik annons hittar du kontaktuppgifter direkt i annonsen.

Fyll i ditt ärende här

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här