Skip to main content

Rekrytering och förkunskaper

Hur gammal måste man vara, måste man ha körkort och kan man ha en prick i registret? Här hittar du de vanligaste frågorna rörande rekrytering och förkunskapskrav.

Var hittar jag lediga jobb?
Alla våra lediga tjänster hittar du genom att klicka här. I respektive annons hittar du all information du behöver för att söka tjänsten samt ansvarig kontaktperson och kontaktuppgifter om du har någon fråga direkt kopplat till en specifik tjänst.

Om jag inte hittar en tjänst som passar mig?
På hemsidan kan du ladda upp ditt CV i vår CV-databas. På så sätt kan vi kontakta dig om en tjänst som passar din profil kommer ut. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev. Klicka här om du vill ladda upp ditt CV.

Söker ni personal?
Securitas söker nästan alltid personal från Kiruna i norr till Ystad i söder. Alla lediga tjänster hittar du genom att klicka här, där du också kan kategorisera dina sök genom exempelvis vilken tjänst du är intresserad av eller geografiskt område.

Jag har sökt jobb hos Securitas men inte hört något från er, varför?
Om du inte har hört något inom 14 dagar efter att ansökningsperioden löpt ut, rekommenderar vi dig att höra av dig till rekryteringsansvarig (står i annonsen du sökt). Vi återkopplar alltid, oavsett om du går vidare i processen eller om du fått avslag. Ett tips är också att kolla ”oprioritead inkorg” samt skräppost, ibland hamnar våra e-post där.

Hur gammal måste man vara för att jobba hos er?
För att arbeta på ett auktoriserat bevakningsföretag måste du vara 18 år fyllda.

Måste man ha körkort?
Nej inte för alla tjänster, men för många krävs det att du har körkort. Det är något som alltid framgår i den aktuella annonsen för utannonserad tjänst.

Hur går rekryteringsprocessen till?
Klicka här för att läsa mer om hur rekryteringsprocessen går till.

Vilken behörighet måste man ha för att jobba hos Securitas?
För att söka jobb hos oss måste du ha avklarad gymnasiekompetens med godkända betyg i svenska och engelska som motsvarar 2-årig utbildning eller likvärdig utbildningsnivå. Du måste också vara 18 år fyllda.

Måste man ha fullständiga betyg från gymnasiet?
Se ovan.

Måste jag vara svensk medborgare?
Man behöver inte vara svensk medborgare för att arbeta hos oss på Securitas men för vissa av de skyddsobjekt Securitas har, krävs det att du är svensk medborgare.

Måste jag kunna svenska?
Lagstiftaren säger att för att kunna godkännas för anställning hos ett svenskt bevakningsföretag krävs det att den sökande har sådan god kunskap i svenska språket och kännedom om svenska förhållanden att han eller hon;

  • i tal och skrift kan redogöra för de juridiska och andra överväganden som föregått ett ingripande.
  • kan utföra bevakning på ett rättssäkert och korrekt sätt.

Kan man söka jobb hos er om man har en prick i registret?
För att arbeta på ett auktoriserat bevakningsföretag så måste du som arbetssökande bli godkänd av Länsstyrelsen för att kunna gå vidare i vår rekryteringsprocess.

Generellt kan man säga att om det finns en dom som vunnit laga kraft de senaste fem åren så kommer troligen Länsstyrelsen ge avslag på prövningen. Är du osäker kan du själv ta kontakt med Länsstyrelsen i det län du bor i för att be dem göra en bedömning.

Kontakta oss

Hittar du inte vad du söker eller har du en fråga gällande rekrytering? Här kan du komma i kontakt med oss. Gäller det en specifik annons hittar du kontaktuppgifter direkt i annonsen.

Fyll i ditt ärende här

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här