Skip to main content

Hamn- och sjöfartsskyddsutbildningar

Sjöfartsskyddet styrs av ISPS-koden (International Ship and Port Facility Security code) som beskriver grundkraven för säkerhetsarbetet i en hamnanläggning och ombord på ett fartyg. För att samtliga parter ska kunna agera enligt säkerhetsplanen krävs utbildning och övning. Här kan du läsa mer om de utbildningar vi erbjuder.

Securitas övervakar hamnanläggningar med teknik och personell bevakning. Vi utför arbetet enligt den internationella ISPS-koden i samtliga tre skyddsnivåer, allt enligt din hamnanläggnings skyddsplan och Sjöfartsinspektionens krav. Vi erbjuder allt som behövs inom sjöfartskydd så som utbildningar, övningar, säkerhetsanalyser, kontroller och inspektioner. 

Här hittar du mer information om de utbildningar vi erhåller. Har du några frågor om sjöfartskydd? Tveka inte att höra av dig för mer information så hjälper vi dig vidare.

Utbildningen för Hamn- och sjöfartskyddskontrollanter genomförs av polismyndigheten ca. 2 gånger per år. Klicka här för att läsa mer om den utbildningen på polisens hemsida.

  • Sjöfartsskyddsdagen 26 maj 2021

    Vill du delta på årets upplaga av Securitasseminariet Sjöfartsskyddsdagen? Ett innehållsrikt webbinarium om Sjöfartsskydd och säkerhet i svenska hamnar. Seminariet betraktas som en övning enligt ISPS-koden och du som deltar får ett intyg på att ha genomfört den.

Vad undrar du?

Här kan du ställa en fråga om våra hamn- och sjöfartskyddsutbildningar.

Jag vill veta mer om hamn & sjöfart

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här