Skip to main content

Hamnsäkerhetschef (PFSO)

Har du nyligen tillträtt som sjöfartsskyddsansvarig eller behöver du uppdatera dina kunskaper? Boka in dig på vår grundutbildning för sjöfartsskyddsansvariga i hamnanläggningar.

Vår uppskattade och renodlade kurs hamnsäkerhetschef, eller PFSO (Port Facility Security Officer) som den också kallas internationellt vänder sig direkt till dig som är hamnanläggningens sjöfartsskyddsansvarige (PFSO) samt till hamnanläggningspersonal med särskilda sjöfartsskyddsuppgifter enligt ISPS B/18.1 och B/18.2 enligt IMO:s modellkurs 3.21.

Målet med utbildningen är att deltagarna ska kunna ansvara för säkerheten inom hamnanläggningen enligt ISPS-koden och upprätta en säkerhetsplan.

ISPS-koden, International Ship and Port Facility Security code, beskriver grundkraven för säkerhetsarbetet i en hamnanläggning eller ombord på ett fartyg. Syftet med säkerhetsarbetet är därmed att skydda den internationella sjöfarten mot olagliga handlingar.

Har du några frågor om utbildningen? Kontakta oss via formuläret nedan så hjälper vi dig vidare.

PFSO-utbildning 17-18 november 2021: Göteborg

Vi har kontinuerligt utbildat PFSO i Sverige sedan 2004 när det internationella reglementet anlände, och nu är det dags för ännu en av våra uppskattade och renodlade PFSO utbildningar. Utbildningen vänder sig direkt till dig
som är hamnanläggningens sjöfartsskyddsansvarige (PFSO) samt till hamnanläggningspersonal med särskilda sjöfartsskyddsuppgifter enligt ISPS B/18.1 och B/18.2 enligt IMO:s modellkurs 3.21.

Mer information om utbildningen hittar du här nedan och du kan anmäla dig redan nu genom att klicka här!

Utbildning för hamnanläggningspersonal

Kontakta oss idag för mer information.

Jag vill veta mer om hamn & sjöfart

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här