Skip to main content

Som skyddsvakt är Maria en hjälpande hand för allmänheten

Maria, 34 år, hade jobbat åtta år som skyddsvakt inom Försvarsmakten innan hon började som skyddsvakt här på Securitas. Hon berättar om hur hon trivs i just sin uniform och varför hon valde att gå vidare till oss.

Hej Maria, vad jobbar du som?
Jag jobbar som skyddsvakt med hund vid min sida. En vanlig dag patrullerar vi, gör olika kontroller och ser till att inga obehöriga tar sig in på objekten.

Hur hamnade du på den tjänst du är på idag?
Jag hade tidigare jobbat som skyddsvakt i åtta år inom Försvarsmakten och således blev jag skyddsvakt här. När man arbetar som skyddsvakt inom Försvarsmakten får man max jobba åtta år, vilket går att förlänga med ytterligare fyra år. Istället valde jag att söka till Securitas då jag trivdes i uniformen som skyddsvakt och ville fortsätta jobba som det.

Vilka styrkor krävs för att göra ett bra jobb som skyddsvakt?
Jag skulle säga att det krävs styrkor som att vara uppmärksam, hjälpsam och stresstålig.

Vad ger dig energi på jobbet?
Det som ger mig energi är att få hjälpa andra och faktiskt göra skillnad. Människor vågar komma fram till oss när de behöver vår hjälp och det tycker jag är jätteviktigt!

Upplever du ditt yrke våldsamt?
Nej, jag upplever inte så mycket våld där jag befinner mig idag. När jag möter människor i tjänst är reaktionerna oftast väldigt vänliga då de ser oss som en hjälpande hand och är tacksamma för vårt arbete i samhället.

Varför ska man söka sig till Securitas?
För att Securitas som arbetsgivare är toppenbra! De erbjuder ett väldigt varierande jobb och du vet aldrig hur en arbetsdag kommer att se ut, vilket är både roligt och spännande.