Skip to main content

Karolina får folk att känna sig trygga när de ska flyga

Karolina, 28 år, möter många människor som känner en stor oro inför att flyga under en arbetsdag. Som flygplatskontrollant tycker hon därför det är viktigt att vara trygg i sig själv och fungera som ett stöd för passagerarna.

Hej Karolina, hur är jobbet som flygplatskontrollant?
Det är väldigt roligt! Jag får träffa mycket folk och vara med om många olika situationer, både bra och mindre bra. Vi lär oss väldigt mycket varje dag.

Vad får man göra om dagarna?
Vi söker igenom alla gater på flygplatsen, stämmer av så allt är i ordning och tar emot alla passagerare och utför kontroller på dem. Vi röntgar deras bagage, kontrollerar dem manuellt och visiterar dem.

Vad ger dig energi på jobbet?
Jag får energi av mina kollegor. Vi är ett jättehärligt team på Securitas och har riktigt roligt både på jobbet och privat. Det ger en stor kick att ha bra människor runt sig!

Vilka styrkor krävs för att göra ett bra jobb?
Det gäller att vara trygg i sig själv då jag möter väldigt många människor och det kan vara en stressig miljö för många. Det finns de som känner en stor oro inför att flyga och då vill jag finnas där som ett stöd ifall de behöver mig.

Vilken är den största utmaningen som flygplatskontrollant?
Den största utmaningen är att man har väldigt hög press på sig när det gäller kontrollerna och att det kan vara stressigt i många situationer, men vi kollegor hjälps åt och underlättar för varandra.

Har du haft möjligheten att växa inom företaget?
Ja, inom Securitas finns det stor möjlighet att växa och det har jag också gjort. Utöver att jag är flygplatskontrollant här så jobbar jag också som väktare på nätterna.

Varför ska man jobba som flygplatskontrollant på Securitas tycker du?
Jag tycker du ska jobba som flygplatskontrollant om du vill ha ett roligt och omväxlande arbete. Är du serviceinriktad och säkerhetsmedveten kan detta vara ett arbete för dig!