Skip to main content

Från väktare till teknikspecialist för GPS och personlarm

Isak, 40 år, började jobba som väktare på Securitas 2001. Han skulle bara vara kvar över sommaren, men har sedan dess testat flera tjänster inom företaget. Idag är han teknikspecialist för avdelning GPS och personlarm och trivs bra i sin roll.

Hej Isak, kan du berätta vad ditt arbete innebär?
Jag jobbar som teknikspecialist för avdelningen GPS och personlarm. För de som inte vet är personlarm en liten larmenhet som man kan bära med sig för att tillkalla hjälp vid behov. Jag ansvarar bland annat för lagret, hanterar nya beställningar och tar emot felanmälningar på befintliga enheter.

Vad fick dig att söka till Securitas?
Jag hade faktiskt en barndomskompis som arbetade på Securitas som tyckte att det var superkul, så han övertygade mig om att söka hit år 2001. Jag tänkte att jag bara skulle vara här över sommaren, men sedan dess har jag varit kvar.

Med flera år i bagaget, har du haft möjligheten att växa inom företaget?
Ja, det tycker jag verkligen. Jag började här som väktare och har därefter jobbat som ordningsvakt, skyddsvakt och gruppledare. Efter några år gick jag vidare till operatör på ledningscentralen där jag fanns till för vår personal ute i fält. När min nuvarande tjänst på GPS och personlarm dök upp sökte jag den och här har jag varit i lite mer än tre år nu, så jag har fått testat på en del.

Hur trivs du där du är idag?
Jag trivs faktiskt riktigt bra och det har mycket att göra med goa arbetskamrater och min roll då det känns som jag har hittat rätt. Jag känner också att jag får göra skillnad genom att leverera en viktig produkt till våra användare, vilket är kul.

Hur är Securitas som arbetsgivare?
Jag tycker Securitas är en väldigt bra arbetsgivare. Vi har en stor mångfald och stor acceptans för alla medarbetare. Det finns möjligheter att avancera om man vill avancera, så länge man är framåt och engagerad.

Kan du berätta en av dina starkaste upplevelser från din tid här?
Ja, jag har flera upplevelser men mitt första år som väktare var starkt. En dag när jag kom för att stänga en pendeltågsstation möter jag en kille som säger att hans kompis ska ta livet av sig och att han inte hittar kompisen. Jag ber honom springa upp till spärrvakten för att stoppa alla tåg, samtidigt som jag går ner för att hitta den här personen. Jag ser ingen men jag lyckas höra att det är någon nere på spåret. I samma sekund som jag ska hoppa ner för att hämta upp den här unga tjejen så plingar det till på spåret och på informationstavlan varnar de för passerande tåg. Jag hann få upp henne och allt gick bra torts allt, men detta är något jag tänker på när jag åker förbi stationen till jobbet varje dag.

Slutligen, varför tycker du att man ska söka sig till Securitas?
Du ska söka till Securitas om du gillar omväxling och nya saker att göra.