Skip to main content

Kollegorna gör att Charlotte längtar till jobbet varje dag

Charlotte, 36 år, såg spänningen i hennes pappas jobb och gick i hans fotspår. Idag gör hon själv skillnad i samhället och hjälper folk. Passar jobbet bara den stereotypiska killen och hur våldsamt är det? Det svarar Charlotte på!

Hallå Charlotte, hur ser en vanlig dag ut för dig?
En vanlig dag på jobbet är aldrig den andra lik. Ena dagen får du hjälpa ett bortsprunget barn att hitta sin mamma och pappa, medan du andra dagar får åka på överfallslarm i butiker eller hjälpa personer som varit med om något traumatiskt. Man får vara med om det mesta i den här branschen och det gör jobbet roligt.

Vad krävs för att göra ett bra jobb som väktare?  
Jag tycker man ska vara social, noggrann och hjälpsam. Vi har en väldigt bra sammanhållning här och hjälper varandra i vått och torrt.

Vad ger dig energi på jobbet?
Mina kollegor och sammanhållningen som vi har, det är dem jag längtar efter när jag går till jobbet. Sen att jag får göra nytta i samhället och hjälpa människor såklart.

Hur blir du bemött när du är i tjänst?
De flesta brukar vara positiva. Men det finns ju de som är negativa också beroende på vad man hamnar i för situation. Att hantera det positiva är väldigt lätt, men det negativa får gå in i ena örat och ut ur andra.

Vad fick dig att söka till Securitas?
När jag var liten jobbade min pappa som natthusvakt på ett sjukhus och jag blev väldigt intresserad av vad han gjorde och sökte jobb här. Det var spänningen i hans jobb som lockade mig.

Skulle du säga att yrket bara passar den stereotypiska unga mannen?
Nej, det skulle jag inte… Det här yrket passar alla åldrar och det finns många olika tjänster att välja på.

Upplever du lika mycket våld som man kan tro?
Jag upplever inte yrket våldsamt, men det kan faktiskt bero lite på vad du har för tjänst inom företaget. Självklart kommer det alltid finnas situationer där det blir våldsamt, men jag skulle säga att 90 till 95 procent av jobbet inte är våldsamt.

Vilka fördomar skulle du vilja slå hål på?
En vanlig missuppfattning om oss väktare är att folk tror att vi slåss och brottas hela dagarna, men det är inte sant. Vi finns här för att hjälpa folk och vi är snälla.

Hur är Securitas som arbetsgivare?
Jäkligt bra! De finns alltid där i ryggen och tar hand om sin personal om någonting händer.  

Varför tycker du att man ska söka sig till Securitas?
Om man vill ha ett jobb där ingen dag är den andra lik. Du kan göra det mesta och utvecklas. Det är en bra arbetsplats med riktigt bra kollegor!