Skip to main content

Securitas stöttar upp i säkerhetskontrollen på Arlanda

Att det är ett stort resetryck på Arlanda just nu råder det inga tvivel om då sommarresandet är i full gång. För att underlätta säkerhetskontrollen och förbättra kösituationen på flygplatsen hjälper Securitas nu till med bemanningen i säkerhetskontrollen.

Att det är ett stort resetryck på Arlanda just nu råder det inga tvivel om då sommarresandet är i full gång. För att underlätta säkerhetskontrollen och förbättra kösituationen på flygplatsen hjälper Securitas nu till med bemanningen.

I onsdags öppnade Terminal 4 på Arlanda upp efter en tids nedstängning. Securitas, som har lång erfarenhet från flygplatsverksamhet, har blivit ombedd att bistå med personal för att stötta upp bemanningen och därmed underlätta för resenärerna i säkerhetskontrollerna. Och därmed bidra till en förbättrad kösituation på flygplatsen.
– Securitas har stor kapacitet på området och vi försöker helt enkelt låna ut så mycket av vår personal vi kan till Arlanda just nu. Vår personal är redan säkerhetsprövade och vet vad arbetet går ut på, så vår assistans kan underlätta direkt, säger Pasi Vuorinen, COO region Mitt, Securitas Sverige AB.

Swedavia, som äger och driver Sveriges statliga flygplatser kontaktade Securitas för att diskutera hur säkerhetsbolaget kan hjälpa till. Securitas, bemannar idag 13 flygplatser i Sverige och har därför startat en intern efterfrågan för att flytta personal mellan de olika objekten och Arlanda. Av de 13 flygplatserna är Göteborg Landvetter, Malmö Airport och Bromma Airport Swedavia flygplatser.
– Givet bemanningssituationen på Arlanda ska vi självklart hjälpa till, både då vi vill hjälpa Swedavia som vi har ett gott samarbete med på andra flygplatser men självklart för alla resenärers skull och för en smidigare genomströmning nu när resandet ökar kraftigt, säger Pasi Vuorinen.

När Terminal 4 öppnades i onsdags ansvarade Securitaspersonal för en passage i säkerhetskontrollen, men har redan till helgen kapacitet att öppna fler. Inför midsommarveckan, när resandet ökar ytterligare, är målsättningen att kunna bemanna ytterligare linor.

Ska du resa via Arlanda i Midsommar? Förbered dig enligt Swedavias rekommendationer genom att:

  • Komma till flygplatsen så resklar som möjligt (checka in digitalt, ha koll på dina handlingar, skriv ut boardingkort och resa med lätt bagage).
  • Kontrollera med ditt flygbolag när incheckning och bagageavlämning för den egna avgången öppnar, och kom till flygplatsen först då. Generell rekommendation: 3 timmar innan avgång.
  • Försäkra dig om att du står i rätt kö.
  • När det är din tur att gå genom säkerhetskontrollen, var redo. Plocka upp datorer och påsen med vätskor ur handbagaget och ta av jackan i förväg.