Maria lär andra släcka bränder och rädda liv

Maria, 44 år, ville ha en förändring i sitt liv och sökte därför jobb på Securitas. Idag känner hon att hon får göra skillnad för människor varje dag tack vare sitt jobb.

Hej Maria, kan du berätta vad man får göra som brandinstruktör?
Självklart! Som instruktör får man hålla i utbildningar för olika företag där man lär personalen att släcka bränder och rädda liv genom hjärt- och lungräddning och första hjälpen.

Hur ser en typisk dag ut?
Jag börjar dagen inne på kontoret där jag förbereder och packar ihop mina grejer i vår tjänstebil. Därefter åker jag oftast ut till kunden där jag gör i ordning för att hålla mina utbildningar och utför dem.

Vilken är den största utmaningen i din roll?
Den största utmaningen i min roll är faktiskt tiden. Att inte överskrida den under mina utbildningar, samtidigt som alla frågor är viktiga och vi vill att samtliga lär sig något.

Vad fick dig att söka till Securitas?
Jag sökte till Securitas för jag ville ha en förändring i mitt liv och faktiskt få göra skillnad på riktigt för andra människor.

Känner du att du har fått möjligheten att göra skillnad då?
Ja, jag känner att jag får göra skillnad för andra människor varje dag. Dels så lär jag folk att ta hand om andra när de har blivit sjuka, dels så lär jag folk att släcka bränder och göra en första insats.

Har du någon upplevelse som påverkat dig extra från din tid på Securitas?
Oj… Ja, en av mina starkaste upplevelser på Securitas var när jag var först på plats vid en trafikolycka. Jag fick påbörja en första insats innan jag fick hjälp av andra och det hela slutade lyckligtvis bra.

Vilka fördomar skulle du vilja slå hål på?
Jag skulle vilja slå hål på fördomar om att det här yrket innebär att göra samma sak hela tiden. Att jobba på Securitas är allt annat än monotont. Och nej, du behöver inte jobba som bara det ena eller andra. Du kan ha flexibilitet i ditt jobb, yrkesval och i din uniform.

Varför ska man söka till Securitas?
Du ska söka till Securitas om du vill göra skillnad, om du vill vara med och göra en första insats och om du vill utvecklas. Securitas lyssnar på idéer från sina medarbetare och hjälper en att växa.

Vi behöver dig!

Oavsett om du vill arbeta i norr eller söder, natt eller dag, göra karriär eller tjäna pengar så behöver vi dig. Hos oss finns det jobb som passar alla. Vilken uniform passar dig?

Klicka här för att komma till lediga jobb