Väktare utanför Ullevi

Som väktare har Glenn fått göra stor skillnad

Glenn, 25 år, sökte jobb på Securitas då han ville hjälpa andra människor och göra skillnad i samhället. Något han också får göra ofta som väktare i Göteborg.

Hej Glenn, vad jobbar du som?
Jag jobbar som väktare i handelsmiljö vilket innebär att göra trygghetsbesök i olika butiker. Vi ser till att personalen mår bra och fungerar som ett extra stöd i samband med otrevliga människor, tjuvar eller vid andra tillfällen när de behöver extra stöttning.

Vad ger dig energi på jobbet?
Det som ger mig mest energi är faktiskt mina kollegor. Vi är en tajt arbetsgrupp med riktigt härliga människor som gör att man tycker det är kul att komma till jobbet och vill göra sitt bästa. Sedan är vi bra på att stötta varandra även när det är jobbigt.

Hur blir du bemött av andra människor när du är i tjänst?
Jag blir ofta bemött positivt av likväl kunden som allmänheten. De flesta tycker att vi gör ett bra jobb och att det är bra att vi finns, sen finns det alltid vissa som inte tycker det.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?
Den största utmaningen skulle jag påstå är människorna. Att kunna kommunicera med alla typer av människor och hantera alla i sina olika sammanhang. Ibland kan det vara svårt beroende på situation.

Upplever du yrket våldsamt?
Jag upplever inte yrket så våldsamt som allmänheten kanske tror att det är. Det förekommer absolut våld, men oftast kan man lösa situationerna genom att prata med människorna.

Känner du att du gör skillnad för andra människor?
Jag tycker att det går att göra stor skillnad i det här arbetet. Jag känner att jag verkligen har gjort skillnad för vissa människor. Både i utsatta situationer och där folk varit nära att dö.

Kan du berätta en av dina starkaste upplevelser från din tid här?
Ja, en av mina starkaste upplevelser var när jag jobbade som väktare på ett sjukhus och de ringde från en avdelning för att berätta att en patient till dem befann sig utanför sjukhuset efter att ha tagit någon form av preparat. Jag tog mig genast ut på parkeringen och hittade personen medvetslös i en bil. Jag påbörjade åtgärder för att rädda människans liv och fick dit sjukhuspersonalen som tog över. På grund av min insats överlevde den här personen och det har påverkat mig mycket.

Vad fick dig att söka till Securitas?
Det som fick mig att söka till Securitas var känslan av att vilja hjälpa till, att få göra något ute i samhället efter att jag hade gjort min militära utbildning i försvarsmakten.

En sista fråga, varför ska man arbeta som väktare på Securitas?
Jag tycker man ska jobba som väktare på Securitas för att det är ett riktigt roligt arbete och det finns en enorm bredd i vad man kan göra. Du kan arbeta dag eller natt, i diverse olika sammanhang och miljöer. Det finns ett väktaryrke för alla där ute skulle jag säga!

Vi behöver dig!

Oavsett om du vill arbeta i norr eller söder, natt eller dag, göra karriär eller tjäna pengar så behöver vi dig. Hos oss finns det jobb som passar alla. Vilken uniform passar dig?

Klicka här för att komma till lediga jobb