Skip to main content

Hundförare

Bevakning med hund är en specialiserad väktartjänst och ett komplement till ordinarie bevakning. Med välutvecklad hörsel och luktsinne förstärker hunden väktarens egna sinnen. Här nedan kan du läsa mer om våra hundförare.

Intresserad? Mejla oss!

Ett effektivt säkerhetsteam

Hundekipaget utför effektivt bevakning, rondering och larmutryckning på svårövervakade platser och större områden.

Hundförare och hund är ett samspelt och effektivt säkerhetsteam där hunden med sina välutvecklade sinnen förstärker väktarens egna. Hunden är tränad i luftvittring samt i att markera spår och ljud och kan snabbt uppmärksamma väktaren på att det finns personer i området och leda väktaren fram till platsen.

Våra hundekipage lämpar sig väl för inomhus, vid larmutryckning eller vid bevakning av gallerior och andra miljöer som är svåra att överblicka. Bevakning med hund kan även användas för razziarondering* eller vid förstärkt hotbild mot en person eller egendom som ett komplement till övriga säkerhetslösningar.

Securitas har cirka 170 godkända hundekipage i Sverige. Alla våra ekipage är godkända av Länsstyrelsen och utbildade och prövade enligt Polismyndighetens föreskrift FAP 573-1.

Vad innebär bevakning med hundförare?

  • Bevakning till fots av ett angivet område.
  • Kontroll av till exempel fasader, staket, stora lagerlokaler, garage, trapphus och källare.
  • Tillsyn vid oregelbundna tider.
  • Rapportering av iakttagelser, tillbud, händelser och skador samt tillkallning av polis vid behov.
  • Övriga arbetsuppgifter för väktare.

*Razziarondering betyder att Securitas slumpmässigt utför rondering av verksamheten.

Sökhundar (EDD/NDD)

Explosive Detection Dogs (EDD) är ett effektivt komplement till din ordinarie säkerhetslösning. Våra EDD-hundar kan söka efter sprängämnen och hitta odetonerade sprängladdningar i till exempel byggnader, fordon, aktiva byggarbeten eller runt utsatta personer. Securitas kan i en sidoverksamhet skilt från vår auktorisation och under speciella omständigheter även erbjuda sökhundar för narkotiska preparat.

Läs mer om sökhundar

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter, läs mer här.