Skip to main content

Brandskydd

Brandskydd är en av de vanligaste åtgärder för att motverka brand och minimera skador om en brand skulle uppstå. Här kan du läsa mer om brandskydd och hur du systematiskt kan arbeta med åtgärdsförbättringar så du kan sova gott om natten.

Brandskydd
Brandskyddet består av flera förebyggande skyddsåtgärder som förhindrar att en brand uppstår men också begränsa konsekvenserna om det mot förmodan skulle ske. För att säkerställa att brandskyddet fungerar och för att uppfylla lagen om skydd mot olyckor behöver drift och underhåll genomföras kontinuerligt. Securitas har mångårig erfarenhet för drift och underhåll av brandskydd och kan erbjuda alla delar från rådgivning, underhåll, brandskyddsprodukter och SBA, dvs. systematiskt brandskyddsarbete. Vi utför även årligt underhåll på handbrandsläckare och inomhusbrandposter enligt SS 3656 och SS-EN-671 samt månads- och kvartalsprov på brand- och utrymningslarm enligt SBF 110.

Systematiskt brandskyddsarbete
Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) behövs för att skydda företagets tillgångar på ett kostnadseffektivt sätt och för att uppfylla Lag (2003:778) om skydd mot olyckor. Det innebär att brandriskerna hanteras med olika skyddsåtgärder så att det finns en effektiv balans däremellan. Vi erbjuder dig rådgivning och aktivt stöd i uppbyggandet och vid förbättring av din verksamhets systematiska brandskyddsarbete genom att bland annat bygga upp och utbilda din brandskyddsorganisation och att sammanställa all nödvändig dokumentation.

Integrerat brandskydd i säkerhetslösningen
Som en del av säkerhetslösningen kan brandskyddet vara en integrerad del för att möta kunders specifika behov. För större industrier, sjukhus eller liknande verksamheter levererar vi en komplett säkerhetslösning där omfattande industribrandkår, systematiskt brandskyddsarbete och exemplevis utbildningar kan ingå. Ett mycket smidig helhetslösning där brandskyddsarbetet integrerar med väktarleveransen.

Kontakta oss

Har du några frågor eller hittar du inte den information du söker? Hör av dig så hjälper vi dig.

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer här