Skip to main content

Uppgradera säkerheten på din sportanläggning med sex tips

På ett gym eller en sportanläggning är ni många i personalen som arbetar med era besökares hälsa och fysiska resultat. Men hur arbetar ni med ert säkerhetssystem och är det optimerat för dagens utmaningar? Följ de här sex tipsen för att se hur ni kan uppgradera era nuvarande säkerhetslösningar för att höja säkerheten för personal och besökare.

Varje dag är det ett stort tryck och kontinuerligt flöde av människor på ett gym eller en sportanläggning. Många av besökarna är medlemmar och personer som ni ser, om inte dagligen, så någon gång i veckan. Nuförtiden är det många anläggningar som arbetar med passerkontrollsystem, vilket innebär att en besökare behöver dra sitt medlemskort för att kunna komma in. Detta är ett väldigt bra och effektivt sätt för er att säkerställa att endast behöriga medlemmar har tillgång till era utrymmen och det hjälper er även föra en logg om vilka medlemmar som är på plats. Nedan kan du läsa fler smarta tips på hur ni kan uppgradera säkerheten för er personal och era besökare.

1. Hjälp vid öppning och stängning

Det kan underlätta att få assistans av Securitas när er anläggning stänger för dagen. Vi kan säkerställa att era medlemmar lämnar lokalen fridfullt och lugnt samtidigt som er personal fokuserar på sina stängningsuppgifter. Likaså kan vi vara med vid öppning på morgonen och gå igenom lokalerna för att säkerställa att allt ser bra ut, samtidigt som er personal öppnar upp verksamheten och startar i gång alla system.

2. Få support med hjälp av rondering

Jobbar era anställda ensamma stora delar av dagen? På en träningsanläggning kan det lätt bli att man känner sig ensam om en otrygg situation skulle uppstå, eller att man som anställd undviker att tillrättavisa medlemmar som gör fel. Vi på Securitas erbjuder olika ronderinstjänster där våra väktare bland annat kan komma för att titta till området eller lokalen. Eller att våra väktare dagligen besöker era anläggningar för att prata med personalen och se att allt är som det ska. Om där finns någon situation som de anställda medvetet undvikit på grund av risk för konfrontation kan våra väktare vara behjälpliga. 

3. Uppkopplade larmknappar

Om det är vanligt förekommande med otrygga situationer rekommenderar vi även att placera larmknappar i er reception som är kopplade till vår larmcentral. Vi erbjuder bland annat larmknappar med avlyssning, vilket gör att våra operatörer på Securitas larmcentral kan lyssna och analysera situationen om ett larm skulle gå av. Skulle vi tolka situationen som hotfull kan vi säkerställa att väktare eller polis kommer till platsen. Larmknapparna kan fästas i er reception med hjälp av kardborreband, vilket gör att ni kan ta med en larmknapp om ni skulle behöva lämna receptionen och röra er runt i lokalen.

4. Uppkopplat inbrottslarm - när ingen är där

Om er anläggning håller stängt om kvällar och nätter bör ni ha ett uppkopplat inbrottslarm som säkerställer att inga obehöriga tar sig in i era lokaler. Genom att larma fönster och dörrar kan vår larmcentral snabbt bli varse om ett larm skulle gå av och agera snabbt.

5. Ha rätt utrustning för att kunna släcka en brand

Tänk på att brandskydd är en färskvara. Brandsläckare är inte någonting som köps in en gång och sedan fungerar livet ut. Dessa ska underhållas och ses över en gång om året för att se till att där är tillräckligt med tryck i släckaren och att innehållet är brukbart. När var senast ni tog en rund för att se över er brandsläckningsutrustning och om det är brukbart eller ej? På ett gym eller träningslokal är det ofta att vikter och annat flyttas runt, se därför till att varken släckare eller nödutgångar har blivit blockerade.

6. Vårda små till stora skador

Med stora och tunga vikter som lyfts upp och ner är det lätt att skada sig. Se till att ha ett första hjälpen-kit för omvårdnad av mindre skador som inte kräver någon sjukhusvård. När det kommer till större och mer allvarliga skador rekommenderar vi även att ni har en hjärtstartare på plats. Många av era medlemmar pressar sina kroppar till det yttersta, vilket gör att kroppens starkaste muskel – hjärtat – får jobba en hel del under gympasset. Om ett hjärtstillestånd skulle uppstå är varje sekund dyrbar. Ni bör därför ha en hjärtstartare som är lättillgänglig och tydligt markerad i lokalen. Se gärna till att er personal är utbildad i hur de ska använda hjärtstartare och hur de utför första hjälpen och hjärt- och lungräddning.

Ta hjälp av en trygg säkerhetspartner 

Securitas hjälper dig med er säkerhet - från start till slut. Vi gör en första riskbedömning och har både expertisen och säkerhetsutrustningen du behöver. När verksamheten utvecklas hjälper vi dig att uppgradera dina säkerhetslösningar efter dina behov. På så sätt kan du känna dig trygg och fokusera på din verksamhet.

Vi skräddarsyr vårt erbjudande utifrån dina behov och kan vara en helhetsleverantör som tillhandahåller allt från installation till service och operatörstjänster. Du får en kontaktperson och en leverantör för hela projektet, enkelt och smidigt.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.