Skip to main content

Så uppgraderar du butikens säkerhet

Sälja produkter, hjälpa kunder och fronta hyllor - i butiken är det fullt upp varje dag. Men glöm inte att lägga till uppdatering av säkerheten på att göra-listan. För även om du har ett säkerhetssystem på plats så förändras behoven och nya, bättre lösningar kan finnas på marknaden. Här är sju tips för att uppgradera säkerheten redan idag.

Sju tips för att förbättra säkerheten och öka tryggheten

Säkerhetsteknik utvecklas fort och många avancerade och uppkopplade säkerhetslösningar är idag kostnadseffektiva. Det kan vara värt att undersöka vilka nya produkter som finns och om de passar din butik. Har du koll på handelsringar, larmbågar eller hur du ökar tryggheten för dina medarbetare med övervakningskamera och trygghetslarm?

1. Har larmets bäst före-datum passerat?

Länge sen larmet gick sist? Tänk på att ditt larm inte håller för evigt. Det liksom annan teknik behöver uppdateras med jämna mellanrum. Glöm inte heller att din försäkring ställer krav på att ha ett godkänt larm i en viss klass. Om dina förutsättningar har förändrats kanske du behöver byta till en högre larmklass. Läs mer om hur du lever upp till försäkringskraven.

2. Trygghetslarm för säkrare ensamarbete

Ser du till att de medarbetare som jobbar ensamma under sena kvällar känner sig trygga? Även om du har vissa säkerhetslösningar kan ett extra skydd vid ensamarbete vara en ökad trygghet. Skaffa ett bärbart trygghetslarm så kan dina anställda nå larmcentralen eller väktare med ett enkelt knapptryck. På så sätt är hjälpen aldrig långt borta. Läs mer om säkerhet vid ensamarbete.

3. Fungerar brandskyddet?

Orkar dina brandsläckare ta hand om en brand? Kontrollera att ditt brandskydd och utrustning fungerar som den ska. Om du har en större lokal med angränsande rum kan du seriekoppla brandvarnare så att om en av dem känner av brand skickar den en signal till övriga kopplade brandvarnare. Ett smart sätt att öka tryggheten och minska risken för en allvarlig skada. Läs mer om brandskydd för butiken.

4. Byt från nycklar till smart passersystem

Oroar du dig för borttappade nycklar och att någon ska kunna ta sig in i lokalen efter stängning? Om du byter till ett smart passersystem behöver du aldrig oroa dig igen. Om ett passerkort råkar hamna på villovägar kan det snabbt spärras så är problemet ur världen. Det är också enkelt att få översikt över vem som har tillgång till lokalen samt begränsa vem som har tillgång till specifika ytor i lokalen.

5. Använd kameraövervakning till mer

Många handlare väljer övervakningskameror för att avskräcka från brott och för att ha bevismaterial om någonting händer. Men kamerorna kan ge ökad trygghet på fler sätt. Vid stängning kan det vara skönt för personal att se vad som händer utanför dörren medan de låser och larmar. Via en monitor kan de lätt få en överblck av området utanför. Med hjälp av smart videoanalys kan systemet identifiera rörelsemönster och snabbt bedöma om det är ett pågående inbrott.

6. Väktarrondering ger ökad trygghet

Ett annat sätt att öka tryggheten ytterligare är att ha regelbunden väktarrondering. Väktare kan då kolla till butiken och området under dygnet, som ett komplement till dina andra säkerhetslösningar. Du kan också få hjälp med utpasseringskontroller och utvärdering av personalens kassahantering, för att minska risken för stöld och svinn.

7. Extra koll direkt i mobilen

Du vet väl att du kan ha bra koll på lokalen och säkerheten direkt i mobilen? Med Securitas app kan du kontrollera kameraövervakning, lås, larm, temperatur och belysning direkt i mobilen. Appen kan också skicka notiser om det du själv väljer. På så sätt har du alltid koll på butiken - oavsett var du är.

Vill du veta vilka säkerhetslösningar som passar dig?

Securitas hjälper dig med en första riskbedömning och hittar de säkerhetslösningar som passar din verksamhet. Vi har lång erfarenhet av anpassade säkerhetslösningar och hjälper dig med allt från att välja produkter och installera dem, till att utbilda din personal och göra underhållsservice. Med Securitas som partner får du en enkel och trygg vardag så att du kan fokusera på din verksamhet. När du har bestämt dig så tar vi hand om resten.

Vill du hjälp att uppgradera säkerheten? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.