Skip to main content

Säkra transportföretaget - allt från inbrottslarm till brandskydd

Som företagare i transportbranschen vet du att säkerheten är viktig - men det är inte lika lätt att veta vad du ska prioritera med säkerhetsarbetet. Som tur är behöver det inte vara särskilt komplicerat. Med den här checklistan kan du enkelt öka tryggheten för dina medarbetare ute på vägarna.

7 tips för ett säkert transportföretag:

  • Besiktiga lastbilen regelbundet ✓
  • Rätt utbildning för anställda ✓
  • Brandskydd i fordonet ✓
  • Bärbart personlarm ✓
  • Komradio med koppling till larmcentral ✓
  • Geofence mot fordonskapning ✓
  • Om du har lager - fler säkerhetslösningar ✓

Besiktiga lastbilen regelbundet ✓

Säker arbetsmiljö är A och O - se därför till att dina fordon är säkra och besiktigas regelbundet. Risker kan uppstå vid felaktig på- och avlastning eller om lasten inte är säkrad rätt, så se till att alla anordningar fungerar som de ska.

Rätt utbildning för anställda ✓

För att arbetsmiljön ska vara säker krävs också att dina anställda har kunskap om hur de arbetar säkert och hanterar säkrings- och lyftanordningar. Det är viktigt att dina anställda utbildas i allt från hur de ska hantera hot och brandfaror till hur hanteringen av känsliga eller lättantändliga varor görs på rätt sätt.

Brandskydd i fordonet ✓

En viss risk för brand finns i alla fordon,speciellt om ni hanterar känsliga varor som exempelvis lättantändliga ämnen. Därför behöver föraren ha rätt förutsättningar om olyckan skulle vara ett faktum. Se därför till att dina lastbilar är utrustade med brandsläckare, brandfiltar och annan säkerhetsutrustning.

Bärbart personlarm ✓

För att öka tryggheten för dina chaufförer kan du också förse dem med bärbara larmknappar.

Ett enkelt knapptryck utlöser larmet och skickar en signal till vår larmcentral, som direkt får upp föraren på kartan och kan vidta åtgärder eller skickadit en väktare.

Komradio med koppling till larmcentral ✓

I lastbilen kan du också installera en komradio som är kopplad till vår larmcentral. Vid behov får föraren direktkontakt med vår utbildade personal, som kan sätta in rätt åtgärder beroende vad situationen kräver.

Geofence mot fordonskapning ✓

Om du är orolig för fordonskapning kan du använda dig av ett så kallat Geofence, som via GPS känner av om lastbilen avviker från sin planerade rutt och då larmar vår larmcentral.

Om du har lager - fler säkerhetslösningar ✓

Om ditt transportföretag dessutom har ett lager som ni utgår från krävs att du sett över säkerheten i lokalen. Lagret kan vara en riskfylld miljö och du bör se över allt från systematiskt brandskyddsarbete till utbildningar och rutiner som förhindrar olyckor. Läs mer om säkerhet för lagret här. 

Vill du veta vilka säkerhetslösningar som passar dig?

Securitas hjälper dig med en första riskbedömning och hittar de säkerhetslösningar som passar din verksamhet. Vi har lång erfarenhet av anpassade säkerhetslösningar och hjälper dig med allt från att välja produkter och installera dem, till att utbilda din personal och göra underhållsservice. Med Securitas som partner får du en enkel och trygg vardag så att du kan fokusera på din verksamhet. När du har bestämt dig så tar vi hand om resten.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.