Skip to main content

Säkra era transporter idag

Att arbeta med transporter är ett utsatt yrke vilket ställer höga krav på säkerheten. Har du en heltäckande säkerhetslösning för din transportverksamhet? Här listar vi sex sätt att öka säkerheten för din personal och verksamhet.

1. Har larmets bäst före-datum passerat?

Inbrottslarm är en central del i att säkra fordon och utrymmen men tänk på att larm inte håller hur länge som helst. Det, liksom annan teknik, behöver uppdateras med jämna mellanrum för att försäkra att bäst före-datumet inte passerat. Du bör också utvärdera om din verksamhet behöver ha en högre larmklass om ni exempelvis vuxit eller behovet förändrats sedan sist.

2. Trygghetslarm för säkrare ensamarbete

Har ni medarbetare som jobbar ensamma under långa perioder är det viktigt att de känner sig trygga. Även om du har vissa säkerhetslösningar kan det vara lönt att se ifall ett extra skydd vid vissa ensamarbeten kan vara lämpligt. Idag finns bärbara trygghetslarm som man lätt har med sig. Idealt för personer som rör sig mellan olika fordon och ytor.

3. Brandskydd för fordonet

Orkar dina brandsläckare hantera en större brand eller är dem anpassade för mindre? Bränder i fordon har ofta ett mycket häftigt förlopp. Kontrollera att ditt brandskydd och all utrustning är anpassad efter situationen och fungerar som den ska. Securitas kan hjälpa dig med helheten kring brandskydd och håller även brandskyddsutbildningar för dig och din personal.

4. Byt från nycklar till smart passersystem

Oroar du dig för borttappade nycklar och att någon ska kunna ta sig in i lokalen efter stängning? Om du byter till ett smart passersystem behöver du aldrig oroa dig igen. Om ett passerkort råkar hamna på villovägar kan det snabbt spärras så är problemet ur världen. Det är också enkelt att få översikt över vem som har tillgång till lokalen samt begränsa vem som har tillgång till specifika ytor i lokalen.

5. Använd kameraövervakning

Både vad gäller varutransporter och passagerartransport så är säkerheten A och O. Videoövervakning är ett effektivt sätt att både avskräcka och förhindra brott som är på väg att ske. Det kan röra sig om stöld av gods men även skadegörelse och stöld av bildelar och annan utrustning. Många väljer övervakningskameror för garage och allmänna ytor i samband med kollektivtrafik, men kameror kan även monteras i och på fordon som transporterar värdefullt gods. Vi rådgör dig om hur du på bästa sätt kan säkra upp din verksamhet.

6. Väktarnärvaro ökar tryggheten

I kollektivtrafik och publika transportmedel så varierar flödet av människor. Under vissa tider är det högt tryck vilket kan ge upphov till oroligheter och ficktjuvar. Andra tider kan vara ensliga och otryggt för de som reser och därmed riskerar att utsättas för brott som rån och misshandel. Det är en god idé att låta väktare visa sin närvaro med jämna mellanrum. Det ger ett direkt skydd och ökar tryggheten för alla.

Vill du veta vilka säkerhetslösningar som passar dig? 

Securitas hjälper dig med en första riskbedömning och hittar de säkerhetslösningar som passar din verksamhet. Vi har lång erfarenhet av anpassade säkerhetslösningar och hjälper dig med allt från att välja produkter och installera dem, till att utbilda din personal och göra underhållsservice.

Med Securitas som partner får du en enkel och trygg vardag så att du kan fokusera på din verksamhet. När du har bestämt dig så tar vi hand om resten. 

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.