Skip to main content

Har du allt som krävs för att säkra ditt hotell?

När folk recenserar ett hotell brukar komfort och upplevelse stå högt i kurs. Låt därför inget oväntat inträffa som påverkar era gästers säkerhet och upplevelse. Rätt säkerhetsinvesteringar gör att dina gäster kommer känna sig ännu tryggare och att deras upplevelse på så sätt blir ännu bättre. Följ de här enkla stegen för att säkra ditt hotell.

1. Arbeta med smarta passerkortssystem

Genom att arbeta med smarta lås och passerkortssystem kan ni enkelt ge era gäster tillgång till deras hotellrum. Ni behöver inte oroa er för borttappade nycklar, då ett nyckelkort enkelt kan spärras och på så sätt blir verkningslöst - till skillnad mot vanliga nycklar. En annan fördel är att ni kan dela in era lokaler i olika zoner och att er personal endast får tillgång till de zoner som deras jobb kräver.

2. Arbeta med passerkontroll på kvällar och nätter

Om ni har färre personal närvarande vissa perioder kan detta göra att receptionisten behöver vara mer mobil för att hinna få allting gjort. Genom att arbeta med ett passerkontrollsystem med integrerad kamera, förslagsvis på kvällar och nätter, kan ni hålla ytterdörren låst och era gäster måste då ringa på för att bli insläppta. Via kameran på er passerkontrollsenhet kan personalen se vem det är som ringer på och sedan öppna dörren.

3. Securitas kan ansvara för att släppa in gäster på natten

Om ni inte har möjlighet att ha personal arbetandes på natten kan Securitas hjälpa er. Våra kameraoperatörer kan se vem som ringer er passerkontrollsenhet och sedan släppa in behöriga gäster. Genom att ni förser oss med en lista på vilka gäster som bor på hotellet, och om det väntas några nya gäster under kvällen, vet våra kameraoperatörer vem de ska släppa in.

4. Låt Securitas sköta receptionen med fysisk närvaro

Vi kan även erbjuda personal som hjälper er i receptionen. På så sätt får ni en person som har ett öga för säkerhet och som är utbildad i första hjälpen och hjärt- och lungräddning. En fördel med att hyra receptionistpersonal från Securitas är att ni aldrig behöver bekymra er för bortfall på grund av sjukdom, skulle vår väktare som vanligtvis finns i er reception bli sjuk kommer vi tillhandahålla en ersättare.

5. Ronderande bevakning

Det kan vara svårt för personalen att hålla koll på hotellområdet, framförallt på kvällar och nätter när det finns färre personal på plats. Med ronderande bevakning får ni en väktare som går runt och tittar till området med ett par vaksamma ögon.

6. Utpasseringskontroll

Den externa hotbilden mot hotellrum är inte speciellt stor, detta då potentiella tjuvar sällan vet vad som gästerna har med sig i sin packning. Ett problem kan istället vara att personalen får med sig saker från gästernas rum som de inte borde. Genom att arbeta med utpasseringskontroll genomför Securitas kontroller av personalen på slumpvalda dagar.

7. Tydliga rutiner vid brand

Vid en brand ansvarar ni inte bara för er egen personal, utan även alla era gäster. Med hjälp av att utbilda utrymningsledare kommer ni ha utvalda inom er personal som kommer ta ett extra ansvar och säkerställa att alla kommer ut till samlingsplatsen, eller att folk blir lotsade till närmsta brandcellsgräns. Om ni är ett hotell med flera våningar kan ni behöva en utrymningsledare per våningsplan så att ni delar upp er om en brand skulle inträffa.

8. Viktigt att ni i personalen övar kontinuerligt

Då ni dagligen får nya gäster är det svårt för dem att veta hur de ska agera vid en brand. Det bästa sättet ni kan förbereda er är att du och din personal övar, övar och övar. Ni behöver bland annat öva på hur brandsläckarna fungerar och vilken typ av släckare som ska användas vid olika typer av brandsläckning. Vi på Securitas hjälper er gärna att få rätt utbildning, oavsett om det gäller brandskydd, utrymningsledare eller praktisk och teoretisk kunskap om brandsläckare.

9. Investera långsiktigt

Säkerhetsarbete kan verka dyrt och krångligt för men kom ihåg hur högt priset kan bli om olyckan är framme. Se därför till att skydda dig och dina gäster och besökare mot potentiella hot. Spara den här listan och gå igenom den då och då. Behoven och kraven på säkerhet förändras över tid och det innebär att ert säkerhetsarbete inte har en början och ett slut – utan att det ständigt är pågående.

Ta hjälp av en trygg säkerhetspartner 

Securitas hjälper dig med er säkerhet - från start till slut. Vi gör en första riskbedömning och har både expertisen och säkerhetsutrustningen du behöver. När verksamheten utvecklas hjälper vi dig att uppgradera dina säkerhetslösningar efter dina behov. På så sätt kan du känna dig trygg och fokusera på din verksamhet.

Vi kan ta ansvar för hela projektet från installation, service och operatörstjänster - eller delar av kedjan. Allt beroende på hur ert behov ser ut. Om ni väljer att använda Securitas genom alla delar av projektet får ni en kontaktyta, och en motpart, i all er informationshantering och slipper på så sätt detaljplanering mot flera leverantörer.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.