Skip to main content

6 anledningar till varför säkerheten på verkstäder behöver uppdateras redan idag

Till en bilverkstad kommer det in bilar som ska servas löpande, för att arbetet ska kunna rulla som planerat behövs trygga medarbetare samt att verktyg och reservdelar inte blir stulna eller försvinner. Säkerställ att din verkstad förblir orörd och att ingen obehörig tar sig in på natten. Här är sex anledningar att uppgradera säkerheten redan idag.

Du och din personal behöver kontinuerligt uppdatera era verktyg och er kunskap för att kunna arbeta med den senaste tekniken, lika viktigt är det att ni följer utvecklingen när det kommer till larm- och säkerhetssystem. Det som var det senaste inom säkerhet för några år sedan fungerar inte lika bra idag. Tekniken har utvecklats för att skydda din verksamhet, men även dig och dina anställda mot skador eller bränder. Vi har lista sex goda skäl till varför du borde uppdatera ditt säkerhetssystem.

Fördelar med passerkortsystem

Inne på en bilverkstad hanteras dyrbara bilar, verktyg och maskiner. Behöver verkligen all personal, från mekaniker till städare, ha tillgång till alla utrymmen? Med hjälp av ett passerkortsystem kan du dela in lokalen i olika zoner och ge rätt behörighet till rätt personer. Om du har en större bilverkstad innebär detta att personerna som arbetat på lagret med alla reservdelarna har tillgång till den delen, bilmekanikerna har tillgång till sina delar och de som arbetar i receptionen får tillgång till den allmänna ytan.

Kopplar du dessutom upp passersystemet mot ditt inbrottslarm kan du och behörig personal enkelt larma av och på med hjälp era passerkort. Du som ägare kan då även se om någon anställd oannonserat jobbar sent på kvällen. 

Påfyllning med sjukvårdsmaterial

En plåstertavla och annat sjukvårdsmaterial brukar återfinnas på verkstäder och dess innehåll används, om inte dagligen, så på veckobasis. Det är viktigt att du ser över ditt sjukvårdsmaterial och säkerställer att det att påfylld med rätt saker för att kunna agera snabbt när olyckan är framme. Utöver det vardagliga sjukvårdsmaterialet, som plåster och bandage, rekommenderar vi även att det finns en hjärtstartare på varje arbetsplats och att personalen vet hur den används.

Effektivisera ert skydd med ljud och bild

Bil- och andra verkstäder brukar oftast ligga lite avsides och dess innehåll med bilar, dyra verktyg och reservdelar gör att det kan vara attraktivt för många tjuvar. För att uppgradera er säkerhet kan ett bra och robust stängsel vara på sin plats ackompanjerat av kameraövervakning som ger dig extra vakande ögon över ditt område. Genom att koppla samman högtalare med dina uppkopplade övervakningskameror kan vi på Securitas göra högtalarutrop där vi uppmärksammar inbrottstjuvar att vi ser dem och uppmanar dem att genast upphöra med deras brott.

Det går även att koppla på förinspelade meddelande som går igång så fort som en person rör sig inom ett förbjudet område.

Underlätta vid försäkringsärenden

Utanför en bilverkstad kan det vara många bilar som är uppställda vilket gör att det kan uppstå mindre kollisioner när dina kunder ankommer eller ska lämna området med sina bilar. Om en olycka skulle inträffa kan du, med hjälp av ett övervakningssystem – enkelt få ut videomaterial som underlättar för försäkringsbolag att avgöra var skuldbördan ligger och en eventuell ersättning kan betalas ut snabbare.

Undvik att hjälpa tjuven

Genom att säkerställa att det inte finns några bilar, containrar eller annat material som står för nära det yttre stängslet blir det svårare för tjuvar klättra över och hoppa in, ha därför alltid ett tydligt avstånd mellan staket och uppställt material. Genom att arbeta med Securitas kommer vi säkerställa att du följer reglerna om att det ska vara två meter mellan staketet och de parkerade bilarna. Vi kommer även kunna göra noteringar på skicket av ditt stängsel och om vi ser några tecken på att någon är i gång och planerar ett tillslag.

Släck bränder innan de uppstår

Du och din personal arbetar dagligen i en miljö som är omgiven av brandfarligt material, vilket gör att faran ständigt lurar runt hörnet. Med hjälp av rätt utbildning kommer ni veta hur ni ska agera om en brand skulle uppstå och vilken brandsläckare som ska användas vid olika typer av brandbekämpning. Kunskap är något som hela tiden måste uppdateras för att hållas färskt och vi på Securitas anordnar gärna utbildningar för att ni ska kunna hålla er uppdaterade. 

Utöver kunskapen om hur ni ska agera när en brand uppstår är det viktigt att veta hur ni bör arbeta för att förhindra att en brand uppstår. Genom att hålla verkstaden ren, undvika att ha brandfarligt material framme samt att städa undan de verktyg som inte används kommer ni göra det svårare för en brand att uppstå.

Den senaste utrustningen och bästa rådgivningen

Securitas genomför gärna en riskinventering på plats i dina lokaler. Det innebär att vi tittar på befintlig utrustning, rutiner och planlösningar för att komma med rätt rekommendationer på uppgraderingar. Vi är en trygg partner med omfattande kunskap kring hur du bäst skyddar din verksamhet. Securitas har god erfarenhet av att hjälpa företag med anpassade säkerhetslösningar, vi kan därför garantera att ditt företag får bästa tänkbara skydd av oss.

Vill du veta mer om hur vi kan öka säkerheten på ditt företag? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.