Skip to main content

Öka säkerheten på kontoret

Hoppa inte över säkerheten när du planerar företagets budget. I slutändan kan det bli mer kostsamt än att investera i rätt säkerhetsutrustning från början. Med de här åtta enkla tipsen ökar du tryggheten på ditt kontor. En investering som lönar sig i längden – och hjälper dig sova gott om natten.

Åtta tips på investeringar som lönar sig i längden

1. Byt ut elkontakter till timers

Förhindra bränder genom att sätta in timers på kontorets eluttag. Kvarglömda laddsladdar eller kaffebryggaren som ingen slog av efter trefikat utgör en brandrisk. Med timers som slår av strömmen minskar du den risken. Timers är dessutom enkelt att sätta in själv. Se också till att då och då rensa bland laddare och annan elektrisk utrustning som är inkopplade på kontoret.

2. Ha brandsläckare, brandfiltar och hjärtstartare nära till hands

Se till att ni har rätt utrustning på kontoret. Om olyckan är framme kan rätt utrustning rädda liv. Kontrollera att du har en eller flera fungerande brandsläckare i lokalerna och komplettera med brandfilt och hjärtstartare om det inte redan finns. Se också till att dina medarbetare vet var sakerna finns och hur de fungerar. Läs fler enkla tips för ökad brandsäkerhet på ditt kontor.

3. Sätt upp en utrymningsplan på kontoret

Om lokalen måste utrymmas är det viktigt att såväl medarbetare som besökare på kontoret vet vad de ska göra och hur de ska komma ut. Sätt upp en tydlig utrymningsplan och väl synliga skyltar på väggar och i taket som visar var nödutgångarna finns.

4. Upprätta en brandskyddsbeskrivning

Upprätta en brandskyddsbeskrivning av fastigheten utifrån verksamhet, storlek på lokalen och andra kriterier. Olika typer av verksamheter har olika krav och regler, så se till att du vet vad som gäller för din bransch. Vi på Securitas kan självklart hjälpa dig att ta reda på det om du är osäker.

5. Tillfället gör tjuven - gör det inte enkelt i onödan

En till synes harmlös sak som stenar utanför kontorets fönster kan bli ett tillhygge för någon att ta sig in i lokalen med. Lämna inte saker framme som gör det enklare för tjuvar. Parkera inte för nära fasader eller staket, bilen kan användas för att klättra upp på och ta sig in.

6. larmsystem och övervakningskameror avskräcker från brott

Hitta det larm som är rätt för ditt kontor. De finns i många olika former och till olika pris. Ta reda på vilka krav din företagsförsäkring ställer och om du behöver ett larm av en viss larmklass. Larm avskräcker dessutom tjuvar redan innan de slår till, framför allt i kombination med dekaler som visar att kontoret är larmat om kvällarna.

Övervakningskameror, utomhus och inomhus, ökar också tryggheten och avskräcker från inbrott och skadegörelse. Du behöver aldrig oroa dig över vad som händer på kontoret efter du har gått hem. Kameraövervakning kan också hjälpa dig undvika onödiga kostnader vid felaktiga larm, genom att du snabbt kan identifiera varför larmet har gått.

7. Aldrig mer nycklar och koder på vift - uppdatera till passerkort

Byt ut gamla lås till ett nytt system med passerkort - en väl värd investering för kontoret. Eftersom korten enkelt kan avaktiveras om de tappas bort behöver du aldrig oroa dig för risken för att nycklar eller koder hamnar på villovägar. Ett nytt passersystem kommer med en startkostnad men ju fler personer som rör sig i lokalen desto mer ökar risken för att nycklar och koder försvinner. Systemet lönar sig i längden.

8. När du bestämmer dig för din säkerhetslösning - glöm inte att räkna med kostnaden för en olycka

Säkerhetsarbete kan ibland framstå som dyrt och krångligt för dig som företagare men det är viktigt att komma ihåg hur högt priset kan bli om olyckan är framme - inte minst om människor kommer till skada. Att se över säkerheten innan någonting händer är billigare i längden. Glöm inte att anpassa säkerhetslösningarna till just dina behov - alla företag är olika. Du kan också spara den här listan och gå igenom den då och då. Behoven och kraven på säkerhet förändras över tid.

En säkerhetspartner du kan lita på 

Securitas är en trygg partner med omfattande kunskap kring hur du bäst skyddar din verksamhet med såväl små som stora medel Vi har också god erfarenhet av att hjälpa företag med säkerhetslösningar anpassade efter just era behov. Därför kan vi garantera att ditt företag får bästa tänkbara skydd av oss. 

Vill du veta mer om hur vi kan öka säkerheten på ditt kontor? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.