Skip to main content

Säkerhetsfördelarna med mobil patrullering

För många är säkerhetsvakter någon som står i entrén eller patrullerar tomma lokaler på natten. Men för mindre företag är det inte alltid en ekonomiskt försvarbar lösning. Lyckligtvis finns kostnadseffektiva alternativ som mobila patruller. Ungefär som en delningsekonomi fast gällande tillgång till säkerhetsvakter.

Varför behöver företaget väktare?

Att ha en säkerhetsnärvaro är ett utmärkt sätt att avskräcka från brottslighet. Det innebär att själva närvaron av vakter (i kombination med övervakning och larmskyltar) gör att brottslingar tänker sig för en extra gång innan de riktar in sig på er verksamhet. De kommer då troligen rikta in sig på andra aktörer som upplevs mer öppna och oskyddade.

Mobil patrullering ger ökad trygghet

Mobil patrullering är en ny typ av säkerhetslösning som bidrar till att avskräcka och förebygga brottslig verksamhet. Det kan användas av alla verksamheter som har behov av att skydda sin egendom och öka säkerheten för sina anställda. I och med Securitas omfattande räckvidd kan vi hjälpa företag som är i behov av en kostnadseffektiv säkerhetslösning där vakterna patrullerar en större yta.

Traditionella lösningar passar inte alla

Stationära vakter är inte alltid det mest praktiska alternativet för mindre företag och butiker. Antingen är säkerhetsbehovet inte tillräckligt stort eller så upplevs det som en för kostsam investering att anlita fast säkerhetspersonal. Då är ett skräddarsytt erbjudande med patrullerande säkerhetsvakter som hjälper till med att avskräcka brottslingar, håller utkik efter misstänkt aktivitet och hjälper till vid olika situationer ett bra alternativ.

Vilken typ av mobila patruller finns det?

Mobila patruller kan vara omfattande eller väldigt begränsat. I stort liknar det vanlig heltidsbevakning fast på ett effektivare och mer kostnadseffektivt sätt. Vakterna kan följa ett regelbundet schema eller droppa in på slumpmässiga tider.

Utvändig inspektion

Vakter bevakar regelbundet alla utrymmen runt din byggnad och dina lokaler. Det motverkar inbrott och vandalism på utsidan av din fastighet. Det kan även innebära att avvisa obehöriga från platsen på ett professionellt sätt eller upprätthåller ordningen för allas gemensamma trivsel.

Inre patrullering

Vakter inspekterar insidan av dina kontor eller dina lokaler. På så sätt kan de upptäcka och stoppa pågående brott som inbrott, stöld eller skadegörelse. Väktarna kan även kontrollera andra säkerhetsaspekter som att kaffebryggaren står på, öppna fönster eller brinnande ljus.

Nyckel och larm

Vakter svarar naturligtvis på era larm och är på plats inom kort. De kan även agera nyckelansvariga och låsa lokaler. Det minskar risken att anställda behöver vara ensamma i lokalerna under sena timmar och utsätta sig för risk.

Fördelar med mobila patruller kontra statiska väktare 

  1. Kostnaden

    Eftersom du inte behöver en heltidsanställd säkerhetsnärvaro på plats är mobila säkerhetspatruller ett mycket kostnadseffektivt alternativ för små företag med säkerhetsbehov. I och med att vakter finns tillgängliga om du larmar kan du känna att du ändå är skyddad dygnet runt. Du får tillgång till samma vakter som i traditionell rondering, med alla tillhörande certifikat och utbildningar som förväntas.

  2. En smidig lösning vid flera anläggningar

    Mobil patrullering är också en smidig tjänst för företag som äger flera lokaler eller fastigheter. En mobil vaktstyrka kan nämligen effektivt täcka in en stor yta med många lokaler, fastighet och kunder. De är alltså inte bundna till en zon och kan arbeta effektivt och vara mer flexibla när det gäller att rycka ut.

  3. Anpassningsbart

    Du kanske behöver patrullering under vissa tider? Eller så är nyckelhanteringen och låsning av lokal det viktigaste. Finns behöver av slumpmässiga kontroller för att öka säkerheten? Dina behov kan paketeras i en anpassad lösning för er verksamhet. Du kan även skala ned och upp din säkerhetslösning över tid.

Vill du veta vilka säkerhetslösningar som passar dig? 

Securitas hjälper dig med en första riskbedömning och hittar de säkerhetslösningar som passar din verksamhet. Vi har lång erfarenhet av anpassade säkerhetslösningar och hjälper dig med allt från att välja produkter och installera dem, till att utbilda din personal och göra underhållsservice.

Med Securitas som partner får du en enkel och trygg vardag så att du kan fokusera på din verksamhet. När du har bestämt dig så tar vi hand om resten. 

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.