Skip to main content

Minska säkerhetsriskerna för din vårdpersonal

Även fast du och din personal främst arbetar med att vårda andras skador så kan det även finnas risker mot er på arbetsplatsen. Med mycket folk i rörelse kan det vara svårt att hålla koll på alla delar i er verksamhet. Säkerhetsriskerna som ni utsätts för kan vara allt ifrån brandrisk till konfrontation med fysisk och emotionellt påverkade besökare

Erbjud samtal och stöttning

Inom vården får ni ta del av historier och skador som även kan påverka din personal och deras mående. Se därför till att ni har en öppen arbetskultur där ni samtalar om era anställdas mående och om de önskar stöttning eller annan hjälp.

Om din personal känner att deras arbete kan kännas otryggt på grund av att det ofta arbetar ensamma med att vårda sina patienter kan ni underlätta genom att utrusta er personal med trygghetslarm. Då finns hjälp och assistans endast ett knapptryck bort om en situation skulle kännas otrygg eller obehaglig.

Med våra väktare får ni en fysisk närvaro som ökar tryggheten och säkerheten. De kan antingen vara på plats hela tiden eller gå ronder.

Se till att ni har rätt kunskap för att förhindra nya skador

Din personal har kunskapen och utbildningen kring behandling av skador och åkommor som uppstått innan patienten kommit till er vårdinrättning. Men om en brand skulle uppstå är det viktigt att de även har kunskap i att släcka en mindre brand och hur de leder era patienter ut i säkerhet. Säkerställt därför att personalen genomgått rätt träning och utbildning för hur de ska agera vid en brand. Se även till att din personal vet hur de använder det brandsläckningsmaterial som ni har på er vårdinrättning. Brandsläckare är effektiva, men om ingen vet hur de ska användas tappar de sin effekt.

Se upp för slarv och risk för bränder

För att hela tiden hålla huvudet och er fokus på topp behöver din personal ta välbehövliga pauser. Om en akut situation skulle uppstå, där den anställde snabbt måste lämna personalrummet, kan det finnas en risk att kaffekokare eller annan köksutrustning lämnas påslagna. Ett enkelt sätt att skydda sig mot det är att installera timers på all elektronisk utrustning.

Undvik stölder från besökare – och anställda

Medicin och annat läkemedel är ett måste för att ni ska kunna behandla era patienter. Om detta skulle försvinna påverkar det både er verksamhet och era patienters mående och behandling. Tyvärr är det många som tar sig in på vårdinrättningar för att stjäla medicin, men det sker även att anställda får med sig material hem som de inte borde. Se därför till att ni låser era utrymmen och att ni håller ett vaksamt öga mot avvikande beteende från besökare och anställda. Om en anställd upptäcker en stöld är det viktigt att det polisanmäls. En trygg arbetskultur kan vara avgörande om dina anställda anmäler eller ej. En bra arbetskultur som förespråkar trygghet och säkerhet kommer också skapa en bättre arbetsmiljö.

Ge extra trygghet på morgon och kväll

Med tanke på stöldrisken som finns kring en vårdinrättning som innehar medicin, kan er personal kanske känna ett visst obehag när ni ska öppna upp eller stänga ner er verksamhet för dagen och ni är mindre personal på plats. Låt inte din personal bli överraskade av en ovälkommen gäst genom att ha Securitas väktare på plats vid öppning och stängning. Samtidigt som den anställde påbörjar, eller avslutar, sina arbetsuppgifter går vår väktare igenom ert område för att säkerställa att allt är ser bra ut. 

Ta rätt beslut med hjälp av Securitas

När du och dina anställda känner er trygga på jobbet arbetar ni mer effektivt och maximerar produktiviteten. För att vara säker på att alla möjliga risker i dina lokaler identifieras och rätt säkerhetslösningar installeras kan du vända dig till experter inom området.

Med Securitas som partner behöver du inte oroa dig över säkerheten på din arbetsplats. Vi har lång erfarenhet, ett brett utbud av säkerhetssystem och kan göra allt från att ta ett helhetsgrepp kring säkerheten på din vårdinrättning till att hjälpa dig med ett specifikt område.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig och hjälper dig öka säkerheten på din vårdinrättning. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.