Skip to main content

Allt från larmknapp till brandvarnare

På arbetsplatsen ska säkerheten alltid komma först. Du vill att dina medarbetare ska känna sig trygga oberoende tid på dygnet, arbetsuppgifter eller var lokalerna ligger. Men hur får du det att hända? Vi förklarar vad du ska göra så att en säker arbetsplats och trygga medarbetare blir ett faktum – inte bara önsketänkande.

Rädsla och otrygghet är en fara för arbetsmiljön. Att genomföra sitt jobb och samtidigt inte känna sig säker kan få allvarliga följder för den enskilde medarbetaren, arbetsgruppen och företaget. Beroende på bransch möter företag olika grader av risker i sin verksamhet. Oavsett risknivån så är förstås målet att minimera de risker som kan finnas på just din arbetsplats. Det handlar lika mycket om att allt fungerar när olyckan är framme som att medarbetare känner trygghet när de lämnar lokalerna efter arbetsdagen.

Rätt utrustning och rutiner minskar säkerhetsrisker

Företag ska ha fungerande rutiner och funktioner när något oväntat inträffar, som till exempel en brand, ett inbrott eller skadegörelse. Det gäller också om någon blir sjuk eller gör sig illa. Då kan det till exempel behövas utrustning för hjärt- och lungräddning och rätt kunskap för att använda den.

I antikens Grekland var låset en hasp på dörren eller en rem för att hålla dörren stängd. Numera finns en rad larmprodukter och tjänster som värme- och rörelsedetektorer, brandskydd, smart ljus som aktiveras vid rörelse, dörr- och fönsterlås, kameraövervakning och väktare. Alla säkerhetslösningar går att anpassa efter ditt företags behov. Vi hjälper dig att förstå vad du behöver och hur du och dina medarbetare använder utrustningen när det behövs.

Bärbart personlarm för medarbetare i otrygga situationer

I dag finns omkring 50 000 bärbara larm i Sverige. Det bärbara personlarmet är behändigt för den som av olika anledningar arbetar på egen hand, till exempel vid olika typer av skogsarbete, vid elarbeten i fält, lantbruk, i butik och dygnet runt-öppna mackar. Ett bärbart larm är också användbart för medarbetare i kommunal tjänst som gör hembesök, eller verksamheter kopplade till en hotbild. Vi rekommenderar bärbara larm om du har medarbetare som riskerar att hamna i otrygga situationer.

Skaffa kontroll med kameraövervakning vid ingångarna

Kameraövervakning är ett effektivt sätt att avskräcka ovälkommet besök och för att samla bildbevis till polis och försäkringsbolag. Ju större ytor och fler ingångsvägar din verksamhet har, desto mer relevant blir en kamera-lösning för dig.

Många företag använder i dag kameraövervakning både utanför och inne i lokalerna. En kamera som dag och natt håller ögonen på verksamheten inomhus och utomhus säkerställer att allt är som det ska. Kameraövervakning vid ytterdörrarna är en effektiv metod att bevaka vad som sker utanför, exempelvis när medarbetarna går hem sent från jobbet. Om någon ringer på dörren kan medarbetarna snabbt se i monitorn eller direkt i en app vem som står utanför. De behöver inte utsätta sig för en otrygg situation.

Riskinventering skapar tryggare rutiner och ökad kunskap

Som företagare väljer du enkelt bland de säkerhetslösningar och produkter som gör medarbetarna trygga på jobbet. Tryggheten kan vara en larmknapp eller en kamera som tar bilder av vad som sker innanför och utanför företagets väggar.

Oftast besöker vi ditt företag för att göra en riskbedömning på plats, gärna med ritningar och planlösningar över fastigheterna och lokalerna. Utifrån denna riskbedömning tar vi fram en anpassad säkerhetslösning för vardagen i verksamheten för dig och dina medarbetare.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.