Skip to main content

Uppgradera med bästa företagslarmet och övervakningskameror

På ett lager fattas många beslut varje dag som påverkar företagets välmående. Logistiken ska fungera, medarbetarna ska vara trygga och säkerheten ska hålla måttet. Men behöver man verkligen övervakningskameror och hur vet man egentligen vilket som är det bästa företagslarmet? Här är några anledningar till att uppgradera din säkerhet redan idag.

Ditt larm orkar inte hur länge som helst. Det som var det senaste inom säkerhet när du installerade det är förmodligen daterat idag. Tekniken utvecklas fort och många avancerade och uppkopplade säkerhetslösningar är idag kostnadseffektiva och det kan vara väl värt att undersöka vilka produkter som passar er verksamhet. Till exempel kan rörelseaktiviterade övervakningskameror larma vid brott och är till stor hjälp för att utreda arbetsplatsolyckor medan seriekopplade rökdetektorer ökar säkerheten vid en brand. Vi har listat fem goda skäl att uppgradera dina säkerhetsprodukter om du driver en lagerverksamhet:

1. Produkterna börjar bli gamla

Var det länge sedan larmet gick? Ta inte livslängden hos ditt företagslarm för given – som all annan teknik behöver den en uppgradering emellanåt. Till exempel har rörelsedetektorer en förväntad livslängd på 5–10 år. Se till så att inga luckor finns i din nuvarande lösning och uppgradera kontinuerligt för ökad livslängd. Kontrollera även med försäkringsbolaget om företagets larmklass. För att uppfylla försäkringskraven behöver ditt företag nämligen ha godkända larm inom gällande larmklass. Om verksamheten förändras så är det möjligt att larmklassen ändras. Därför är det klokt att regelbundet kontrollera att er säkerhet möter alla krav.

2. Ni skaffar nya lagerlokaler

Ska ni utöka lagret eller flytta till större lokaler? Då är det rätt tillfälle att göra en översyn. Exempel på kompletteringar är att installera smarta kortläsare och nya lås. När lokalerna blir större är övervakningskameror ett effektivt sätt att hålla koll på alla ytor och ingångar. Kanske behövs även larm och stängsel kring fastigheten och parkeringen? Securitas ger dig rekommendationer så du kan välja rätt utrustning.

3. Det är stökigt i området

Lagerlokaler ligger ofta lite avsides. Tidigare incidenter i området kan göra att företaget behöver stärka säkerheten. Larm och stängsel avskräcker från obehöriga besök och smart kameraövervakning håller ett öga på området och lokalerna dygnet runt. Securitas videoanalys-funktion identifierar rörelsemönster och beteenden verifierar om det är ett pågående inbrott eller något annat. Funktionen kan till och med ställas in så att inspelningen börjar några sekunder innan händelsen. Om medarbetare arbetar sent kan vår personal via kamerorna bevaka utgången och larma om något oväntat sker. Utöver övervakningskameror så kan säkerheten kompletteras med väktare på plats som ser efter lokalerna och området under dygnet.

4. Brandskydd är en färskvara

Orkar din släckare ta hand om en brand? Precis som rörelsedetektorer har brandsläckare en begränsad livstid. Securitas hjälper dig kontrollera att all utrustning fungerar som de ska. Brandvarnare kan seriekopplas så att den brandvarnaren som känner av brand skickar en radiosignal till övriga kopplade brandvarnare, vilket ökar säkerheten på stora ytor som ett lager.

5. Koll på nycklar och kort

Erbjud medarbetare nycklar med begränsad tillgänglighet till vissa ytor, till exempel genom att ha olika access för administration, IT, förråd- och lagerutrymmen. På så sätt minimerar du risken för att någon obehörig som fått tag på nycklar kan komma åt hela verksamhetens ytor. Dessutom minskar risken för interna stölder och det kan kännas skönt för medarbetare att bara ha tillgång till relevanta områden.

Den senaste utrustningen och bästa rådgivningen

Securitas genomför gärna en riskinventering på plats i dina lokaler. Det innebär att vi tittar på befintlig utrustning, rutiner och planlösningar för att komma med rätt rekommendationer på uppgraderingar. Vi är en trygg partner med omfattande kunskap kring hur du bäst skyddar din verksamhet. Securitas har också god erfarenhet av att hjälpa företag med anpassade säkerhetslösningar. Därför kan vi garantera att ditt företag får bästa tänkbara skydd av oss.  

Är du osäker på om du uppfyller alla krav och vill veta mer om riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.