Skip to main content

Larm eller övervakningskamera - hur ökar jag säkerheten?

Bränder, cyberhackare, övervakningskameror, larmtjänster och medarbetarrutiner… Du vill öka säkerheten på arbetsplatsen men vet inte var du ska börja. Vilka produkter behöver du, vad kan du göra själv och när behöver du experthjälp? Här är listan för dig som vill ta ett helhetsgrepp över företagets säkerhet.

Undvik brandrisk genom säker elektronik

Bortglömda spisplattor eller vattenkokare som lämnas riskerar att leda till brand. Samma gäller övertäckta lampor, stökig sladdhantering och laddare som sitter kvar i väggen. Du hindrar olyckan bäst genom att se till att all elektronik har en timer som stänger av strömmen, antingen direkt efter användning eller i slutet av dagen. Du sparar dessutom in på elen vilket är både ekonomiskt och bra för miljön.

Samarbeta med dina anställda

Informera och utbilda dina medarbetare om säkerhetsrutiner och säkerhetslösningar som finns i era lokaler. Glöm inte bort att informera nyanställda så att alla har samma möjlighet att ingripa och agera rätt om olyckan är framme. Olika medarbetare kan också ha olika ansvar. Vem ska larma av och på? Vem ansvarar för renhållning? Inkludera medarbetarna genom att sätta ihop ett säkerhetsteam som har större ansvar kring frågorna. Ta hjälp av dina medarbetare genom att fråga om de har tankar kring säkerheten. Kanske tänker de på något som du har missat.

Installera rätt säkerhetslösningar

Alla kontor ser olika ut och behöver därför olika säkerhetslösningar. Med rätt larmsystem behöver du inte oroa dig för att något ska inträffa när du inte är på plats. Om olyckan är framme vet du det direkt och rätt insatser för vad situationen kräver sätts in. Kameraövervakning ger en bättre och snabbare helhetsbild av vad som händer. Det ökar tryggheten för de anställda, är bra bevismaterial och skrämmer bort personer med dåliga avsikter.

Surfa tryggt online

Inkludera den digitala miljön i din säkerhetsinventering. Även om fysiska hot känns mer närvarande så är brottslingar på internet ett verkligt hot för företag. Mindre företag råkar inte lika ofta ut för riktade cyberattacker. Istället är ID-kapning vanligt. Byt lösenord regelbundet, använd tvåstegsverifiering och undvik att jobba från din privata dator eller mobil för att öka säkerheten. Du behöver också cybersäkerhetslösningar som ID-skydd, brandväggar och virusskydd för att vara trygg online.

Rådfråga proffsen

Är du osäker på vilka risker som finns och vad du behöver göra för att ha en hög säkerhetsnivå? Vill du hellre fokusera på att driva ditt företag än oroa dig över säkerhet? För att vara trygg med att ditt kontor utrustas med rätt säkerhetslösningar och att alla möjliga risker tas hänsyn till är det bra att vända sig till experter inom området.

Securitas hjälper dig gärna med allt gällande säkerheten på din arbetsplats. Med lång erfarenhet och ett brett utbud av säkerhetssystem och lösningar kan vi både ta ett helhetsgrepp kring säkerheten i dina lokaler eller hjälpa dig med en specifik fråga som att hitta det bästa larmet för just ditt kontor.

Har du funderingar kring säkerheten i dina lokaler så finns vi redo att hjälpa dig. Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.