Skip to main content

Åtta fördelar med kameraövervakning för restauranger

Oro över att något skulle hända din restaurang kan stjäla både tid och energi. Kameraövervakning förebygger brott mot din restaurang och ökar både gästernas och medarbetarnas trygghet dygnet runt. Här är åtta anledningar att investera i smart kameraövervakning för din restaurang.

Varför behöver du utrusta restaurangen med övervakningskameror?

1. Snabb information för att vidta rätt åtgärder

Det är inte alltid nödvändigt att kalla på räddningstjänst när larmet går. Med hjälp av kameror kan du snabbt identifiera vad som ligger bakom ett larm och agera med rätt åtgärd. Vid fara ser du vad som pågår och kan korta ner händelseförloppet vilket minskar risken för allvarligare skador för medarbetare, gäster, utrustning och lokaler. Om larmet går av misstag kan kameror hjälpa dig till rätt slutsats och utesluta misstanke om brott.

2. Kameror fungerar avskräckande vid inbrott och skadegörelse

De flesta inbrott planeras i förväg och gärningsmän rekar ofta omgivningarna för att ta reda på vilka ställen som har lägre skydd. Genom att sätta upp larmsystem med övervakningskameror avskräcker du många från att ens överväga brott mot dina lokaler. Tänk också på att skylta övervakningen noggrant. Det är viktigt ur ett integritetsperspektiv och är ytterligare en avskräckande åtgärd. Utanför din restaurang bör kamerorna täcka utrymmen där människor samlas och alla ingångar inklusive fönster. Om till exempel kassaskåp eller saker av högt värde förvaras i lokalen bör kameror placeras så att de övervakas. Ta hjälp av experter för att hitta rätt placeringar och för att ansöka om eventuellt tillstånd.

3. Inspelningar är viktigt bevismaterial till polisutredning och försäkringsbolag

Video från övervakningskameror är ett av de vanligaste bevismaterialen vid misstanke om brott mot företag. Om något händer ditt företag eller dina medarbetare har du inspelat bevismaterial redo att delas med polisen. Ditt försäkringsbolag kan också ta del av materialet för att kunna utreda vad som hänt och betala ut eventuell ersättning. Ju snabbare försäkringsbolaget kan dra sina slutsatser, desto snabbare får du ersättning för förlorade tillgångar.

4. Din personal ser vad som händer i och utanför lokalen

Det kan vara svårt för medarbetarna att hålla koll på allt som händer i och utanför restaurangen. Med kameror rätt placerade får ni översikt över hela lokalen och allt som pågår. Kamera och monitor utanför ingången gör också att medarbetarna enkelt se vad som händer utanför. Dessutom ökar kameror tryggheten när den sista personen på plats låser, larmar och lämnar arbetsplatsen.

5. Kameraövervakning skyddar mot skadegörelse och vandalism 

Vandalism och skadegörelse mot lokaler och fastigheter har bevisats minska vid kameraövervakning. Precis som vid inbrott har övervakningen en avskräckande effekt som gör att gärningsmännen söker sig vidare till andra, osäkrade områden. Om kameran inte avskräcker förövaren från att begå brott, så har du i alla fall fångat gärningsmannen på video.

6. Kameror är kostnadseffektiva beskyddare

Kameraövervakning hjälper dig att spara in på kostnader. Den uppmärksammar händelser som annars hade orsakat allvarliga och kostsamma konsekvenser som skador på lokaler och medarbetares hälsa. Övervakning hjälper dig också att identifiera falska larm och du kan snabbt stoppa eventuella utryckningsfordon innan de lägger sin tid på felaktiga larm. Dessutom har kameror full uppsikt över hela din verksamhet dygnet runt. 

7. Kameror identifierar vad som rör sig utanför din restaurang

Oväder och djur kan skapa oljud och oreda utanför byggnaden. Genom smart videoanalys har du en funktion som identifierar rörelsemönster och beteenden och snabbt verifierar om det är ett pågående inbrott eller något annat. Securitas videoanalys-funktion kan till och med ställas in sa att inspelningen börjar några sekunder innan rörelsen.

8. Du erbjuder en trygg arbetsmiljö för anställda

Den sista anledningen är kanske den viktigaste och sammanfattar alla nämnda orsaker till att överväga kameraövervakning. Kameror både avskräcker och dokumenterar brott och hjälper dessutom medarbetare att fatta trygga beslut. Det är helt enkelt en effektiv säkerhetslösning för att skapa en trygg arbetsmiljö.

Ta hjälp av en trygg säkerhetspartner 

Securitas hjälper dig med säkerheten från start till slut. Vi gör en första riskbedömning och har både expertisen och säkerhetsutrustningen du behöver. När verksamheten utvecklas hjälper vi dig att uppgradera dina säkerhetslösningar efter dina behov. På så sätt kan du alltid känna dig trygg och kan fokusera på din verksamhet.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.