Skip to main content

Åtta fördelar med kameraövervakning på kontoret

Oroar du dig för att något tråkigt händer på kontoret efter arbetstid? I värsta fall gör ovissheten att det är svårt att slappna av på lediga kvällar. Med hjälp av kameraövervakning förebygger du brott mot dina lokaler och ökar medarbetarnas trygghet dygnet runt. Med andra ord, det är dags att investera i smart kameraövervakning på kontoret.

Åtta fördelar med kameraövervakning på kontor (och andra mindre företag)

Med strategisk placering av övervakningskameror finns mycket att vinna för dig som har mindre kontorslokaler. Det är ett effektivt verktyg för att förebygga brottslighet och avskräcker mot skadegörelse i och omkring dina lokaler. Bland annat undviker du oönskade kostnader vid felaktiga larm och du ökar tryggheten för medarbetarna. Här är åtta anledningar till att du bör överväga kameraövervakning på kontoret.

1. Snabb information leder till rätt åtgärder

När larmet går på kontoret så kan orsaken snabbt identifieras med kameraövervakning. Larmcentralen sätter in rätt insatser kan då förhindra en olycka eller bryta ett pågående brott. Men det är inte alltid nödvändigt att kalla på räddningstjänst när larmet tjuter. Om larmet går av misstag kan kameror hjälpa dig eller larmcentralen till rätt slutsats och utesluta misstanke om brott.  

2. Kameror förebygger inbrott och skadegörelse

De flesta inbrott planeras i förväg. Genom att installera ett larmsystem med övervakningskameror så avskräcker du många gärningsmän från att ens överväga ett inbrott på ditt kontor. Med andra ord så leder synliga och välplacerade kameror ofta till att brott undviks helt. Det är viktigt att dina kameror placeras så att de fångar in händelser både i och utanför dina lokaler. I en kontorslokal bör kamerorna täcka alla ingångar, både dörrar och fönsterpartier som går att ta sig igenom. Om till exempel kassaskåp eller saker av högt värde förvaras på kontoret, så bör kamerorna placeras så att de övervakas. Ta hjälp av experter för att hitta rätt placering och om det behövs tillstånd för kameran.

3. Inspelningar är viktigt bevismaterial vid polisutredningar

Video från övervakningskameror är ett av de vanligaste bevismaterialen vid misstanke om brott mot företag. Om någonting händer ditt företag eller medarbetarna så har du inspelat bevismaterial, redo att delas med polisen. Ditt försäkringsbolag kan också ta del av materialet för att kunna utreda vad som hänt och betala ut eventuell ersättning.

4. Du ser vem som ringer på dörren och kan tryggt öppna

Väntar du inte besök? När det ringer på kontorsdörren så ser du vem som står utanför och du kan försäkra dig om att besöket är välkommet innan du väljer att öppna. Att se vad som händer utanför dörren är också en trygghet för personal som jobbar tidigt eller sent och är ensamma på plats. Placera gärna en liten monitor bredvid dörren så att det går att se utsidan innan dörren öppnas. Med många larmsystem ser du även kamerorna i en app. Dessutom ökar kameror tryggheten när den sista personen på plats låser, larmar och lämnar arbetsplatsen.

5. Övervakning avskräcker skadegörelse och vandalism 

Kameraövervakning utanför kontoret minskar risken för vandalism och skadegörelse. Därför kan du vara trygg med att ditt kontor fortsätter vara helt och rent. Om kameran inte avskräcker förövaren från att begå brott, så har du i alla fall fångat gärningsmannen på bar gärning.

6. Kameror är kostnadseffektiva beskyddare

Kameraövervakning hjälper dig spara in på onödiga kostnader. Den uppmärksammar händelser som annars hade orsakat allvarliga och kostsamma konsekvenser som skador på lokaler och medarbetare i otrygga situationer. Dessutom hjälper övervakningen dig att identifiera falska larm och du eller larmcentralen stoppar snabbt eventuella utryckningsfordon innan de lägger sin tid på fel saker.

7. Smart videoanalys av rörelser

Oväder och djur kan skapa oljud och oreda utanför dina lokaler. Genom videoanalys får du en smart funktion som identifierar rörelsemönster och beteenden och snabbt kan verifiera om det är ett pågående inbrott eller något annat.

8. Du erbjuder en trygg arbetsmiljö för anställda

Den sista anledningen är kanske den viktigaste och sammanfattar alla nämnda orsaker till att överväga videoövervakning. Kameror både avskräcker och dokumenterar brott och hjälper dessutom medarbetare att fatta trygga beslut. Det är helt enkelt en effektiv säkerhetslösning för att skapa en trygg arbetsmiljö.

En säkerhetspartner du kan lita på 

Genom att låta kamerorna göra jobbet så kan du fokusera på att driva ditt företag i lugn och ro. Men oavsett vilken säkerhetslösning som passar ditt kontor så hjälper Securitas dig att förstå dina behov och ger dig rätt rekommendationer kring hur du går vidare. Därför kan vi garantera att du får bästa tänkbara skydd för både medarbetare och lokal.

Vill du veta mer om kameraövervakning och andra säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.