Skip to main content

Få koll på din internetsäkerhet och surfa tryggare

Bristen på cybersäkerhet är en stor säkerhetsrisk för svenska småföretagare. Många saknar information, och det kan vara svårt att förstå var man ska börja. Låt inte bristande tid och kunskap göra dig sårbar online. Vi förklarar hur du undviker cyberattacker och minimerar negativa konsekvenser vid en olycka - allt för att du ska surfa tryggare.

Cybersäkerhet minskar risken för angrepp

Svenska företag är idag mer uppkopplade än någonsin. Det medför såklart en rad fördelar men det gör dig också mer sårbar. Varje dag läser vi om nya cyberhot och cyberattacker mot företag och redan 2019 utsattes två tredjedelar av svenska företag för cyberattacker.

Eftersom angreppen är många och ser olika ut är också cybersäkerhet ett brett begrepp som kanske är svårt att förstå sig på. Några exempel på cybersäkerhetlösningar är brandväggar, virusskydd och interaktiva lösningar. De skyddar dina system och din teknik från olika typer av hot, attacker och obehörig åtkomst.

ID-kapning är ett verkligt hot för småföretagare

Mindre företag löper inte samma risk som storföretag att hackas eller utsättas för riktade cyberattacker. Istället är en verklig risk för mindre företag att känslig information som ID-handlingar läcker ut och kapas. Digitala bedrägerier och ID-kapningar har blivit allt vanligare och du vet sällan om du är utsatt förrän det orsakar bekymmer och kanske till och med skada. Securitas har utvecklat en smart lösning för att hjälpa just mindre företag som upplever otrygghet på internet och vill öka sin säkerhet även online. Läs mer om Securitas ID-skydd längre ner.

Ett vanligt händelseförlopp vid ID-kapning är att en större organisation som sparat dina uppgifter, som din bank, utsätts för en cyberattack där data läcker ut. Din information säljs sen vidare. Tyvärr kan du inte själv förhindra cyberattacker mot andra organisationer som har dina personuppgifter. Om din bank eller webbutiken du handlat på blir hackad är din identitet ändå ute på nätet. Du får inte heller reda på att din information läckt förrän det är för sent.

Fem saker du själv kan göra för att surfa säkrare

  1. Separera den privata miljön från arbetet

Den privata digitala miljön har ofta lägre säkerhetsnivå än den på arbetsplatsen. Var noga med att inte använda personliga inloggningsuppgifter eller privatsurfa i företagsmiljön. Det gäller också för hårdvara, som att använda samma mobil privat och på jobbet.

  1. Använd bara pålitliga källor

Var försiktig med vem du ger ut dina uppgifter till och gör bara köp från pålitliga källor. Är du osäker på om en källa är pålitlig eller inte, vänd dig istället till någon du vet är trygg.

  1. Byt lösenord regelbundet

Ha rutin på regelbundna lösenordsbyten och ställ krav på lösenordets längd och innehåll.

  1. Skydda dina konton med tvåstegsverifiering

På de ställen du kan, aktivera säkerhetsfunktionen tvåstegsverifiering så att du är säker på att ingen ny eller okänd enhet kommer åt dina konton utan ditt godkännande.

  1. Se över systembehörigheter

Vilka i personalen har tillgång till vad? Bara de som använder system behöver ha tillgång till dem.

ID-skydd säkrar din identitet på internet

Securitas erbjuder en smart säkerhetslösning för mindre företag som vill öka säkerheten innan en olycka eller ett angrepp är ett faktum. Vårt ID-skydd fungerar så att databaser där kapad information förekommer kontinuerligt söks av mot dina uppgifter. Hittar vi en träff på din information får du reda på det direkt så att du kan ta informerade beslut, agera och stoppa läckan innan olyckan är framme. Självklart hjälper vi dig med rätt åtgärder även här.

Om något väl händer – oavsett om det är inbrott, skadegörelse eller ID-kapning – innebär det ofta ett kostsamt produktionsavbrott för den som är drabbad. Med Securitas som partner kan du känna dig trygg med att du är skyddad både offline och online så att du slipper råka ut för brott som ID-kapning och om det sker, minimera konsekvenserna.

Vill du veta mer om ID-skydd och andra säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.