Skip to main content

Fördelar med Securitas Larm som du kanske inte känner till

“Larm som larm” tänker du kanske när en larmtjänst ska väljas. Men vet du att rätt val av säkerhetsprodukter löser flera behov samtidigt? Med larm från Securitas kan du allt från att tilldela personalen larmkoder, till att bevaka temperaturförändringar. Vi går igenom fördelarna med att välja Securitas larm – och några punkter kanske överraskar.

Securitas app håller koll och förenklar din dag

Våra kunder nämner ofta appen som en av de största fördelarna med Securitas larm. I vår smidiga app håller du koll på många detaljer för dina lokaler:

 • Få en notis när larmet går

Förutom att larmet meddelar vår larmcentral och du blir uppringd, så meddelar dessutom appen om något av dina detektorer larmar (det vill säga entrélarm, rörelsedetektor, överfallsalarm, rökdetektor, vattendetektor, vibrationsdetektor eller temperaturmätare).

 • Administrera koder för dina larm

Du tilldelar och tar bort larmkoder till personalen på ett enkelt sätt. Det är en viktig säkerhetsfråga som ibland försummas om du har ett krångligt och tidskrävande system.

 • Du försäkrar dig om att lokalen larmas på

I appen kan du se vilken medarbetare som larmar på eller av, och även vilken tid.

 • Vi meddelar dig när någon frångår rutiner

Appen meddelar dig när någon frångår rutinerna, till exempel om lokalen inte larmas i tid. Det är ett tecken på att personalen glömt att larma på för kvällen och därför är det tryggt att få en notifiering och agera därefter.

 • Säkerställ temperaturer

Via en temperaturmätare håller appen koll på temperaturen i lokalerna. Det är till exempel bra om ni har värmekänsliga produkter i kylar.

 • Starta ljudsystemet vid öppning

Se till att ert ljudsystem (från Sonos) automatiskt startar med vald spellista när du larmar av och stängs av när du larmar på. Då får personalen ett moment mindre att tänka på vid öppning, samtidigt som du säkerställer att korrekt spellista spelas i lokalerna under hela dagen.

 • Se vad som händer med hjälp av Kameraövervakning

Koppla din övervakningskamera till appen så att du snabbt kan kika in i lokalen när som helst, utan att behöva vara på plats.

 • Ta emot bud och besökare

Släpp in bud och andra tillfälliga besökare genom att tilldela dem en tillfällig kod. Har du även övervakningskamera kopplad kan du sedan tryggt och säkert övervaka deras besök via appen.

Securitas utbud av smarta larmkomponenter och dess fördelar

 • Entrélarm

Larm på fönster, entréer och andra ingångsvägar, så kallad magnetkontakt, är en trygg och säker investering. Den här typen av larm förebygger även risken för inbrott då den välkända dekalen tydligt markerar att entrén är larmad.

 • Rörelsedetektor

Via en rörelsedetektor, även kallad IR-detektor, försäkrar du dig om att ingen rör sig i lokalen efter att den larmats på.

 • Överfallsalarm eller larmknapp

Med överfallsalarm är din personal aldrig ensam. Hjälpen är bara ett knapptryck bort om något skulle hända.

 • Rökdetektor

En rökdetektor är ett tryggt komplement i utrymmen där brandrisker finns, som till exempel pentryn och personalrum.

 • Vattendetektor

Då fuktskador kan vara kostsamma att åtgärda, är en vattendetektor en bra investering på de platser där det finns risk för läckage.

 • Vibrationsdetektor

En vibrationsdetektor är ett klokt val för de platser där du vill ha en extra säkerhet, på till exempel ett värdeskåp. Vibrationsdetektorn larmar då så fort den känner av vibrationer, till exempel om någon borrar i skåpet eller i taket.

 • Temperaturmätare

Med hjälp av en temperaturmätare kan du få koll på temperatur,
till exempel för värmekänsliga produkter i kylar. Temperaturmätaren kan meddela dig både om temperaturen är för hög eller för låg.

För ännu tryggare lokaler, komplettera våra larm med:

 • Övervakningskameror

Med kameraövervakning från Securitas får du en bra överblick av vad som händer i dina lokaler. Det kan vara en stor trygghet för dig och din personal och är även bra för att förebygga brott.

Övervakningskameran spelar hela tiden in vad som händer och du kan via appen få inblick i vad som händer i lokalen. Går larmet igång så skapas en separat sekvens med inspelning då larmet gått, för att du snabbt ska kunna spåra vad som utlöst larmet.

Med våra larm ser vi till att du uppfyller försäkringskraven

Baserat på din larmklass hjälper Securitas dig att installera rätt företagslarm och säkerställer att företaget möter försäkringsbolagets krav på säkerhetslösningar.

Larmcentralen står redo

Larmcentralen är hjärtat i våra säkerhetslösningar. Till Securitas larmcentral kopplas larmen. Vi står beredda att rycka ut med den hjälp som situationen kräver. Det rör sig ofta om väktarassistans men vi samarbetar även med polis och räddningstjänst och kopplar in dem när situationen kräver det.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.