Skip to main content

10 fördelar med att ha kameraövervakning i din verkstad

I och runt omkring en verkstad är det dagligen full aktivitet och det kan därför vara skönt att få några extra ögon som hjälper dig att hålla koll på allt som sker. Låt inte arbetet stanna upp för att någon stulit verktyg eller viktiga reservdelar. Här är 10 tips på varför kameraövervakning är en bra investering om du driver en verkstad.

Bil- och andra verkstäder brukar ofta ligga lite avsides, vilket är en tacksam miljö för en person som vill kunna röra sig utan att dra till sig allt för mycket uppmärksamhet. Med hjälp av ett övervakningssystem får du vaksamma ögon som hjälper dig att hålla koll på ditt område när du inte är där, eller när du jobbar i en annan del av era lokaler.

Kameraövervakning  kan även bistå med bevismaterial vid en brottsutredning, avskräcka potentiella brottslingar, skänker trygghet och gör att dina anställda kan känna sig säkra på jobbet. Nedan har vi samlat 10 fördelar med kameraövervakning  och tipsar om hur det kan bistå dig med personalsäkerhet, brandbekämpning och förebygga brott.

1. Det ger dig ögon överallt

Bilar och verktyg är attraktiva stöldgods och det är inte alltid att ni på verkstaden kan övervaka alla bilar som finns uppställda inne, eller runt om er bilverkstad. Med hjälp av kameraövervakning  kan ni få ett par vaksamma ögon på er område, samtidigt som ni själva fokuserar på det arbete som sker inne i verkstaden. Genom smart videoanalys har du en funktion som identifierar rörelsemönster och som kan avgöra om någon förbereder en attack eller inte – baserat på personens rörelsemönster. Securitas videoanalys-funktion kan ställas in så att inspelningen startar någon sekund innan den misstänksamma rörelsen.

2. Bild + ljud = succé

Om dina videokameror är uppkopplade kan vi på Securitas se vad som händer på ditt område och avvärja ett potentiellt brott. Om din kameraövervakning  är kompletterade med uppkopplade högtalare kan vi uppmärksamma potentiella brottslingar om att vi har noterat dem och be dem lämna området innan de begått något brott. Detta meddelande kan även vara förinspelat, vilket innebär att om en person rör sig inom ett utvalt område går ett automatisk meddelande ut.

3. Låt inte tjuven röra sig i mörkret

kameraövervakning  kan även vara uppkopplat mot lampor vilket innebär att om någon obehörig rör sig inom ett område som är förbjudit under kvälls- och nattetid kan lampor tändas upp och den potentiella inbrottstjuven kan inte längre gömma sig i kvällsmörkret.

4. Rätt åtgärd när larmet går

Om ett inbrottslarm skulle gå av kan du och vår larmcentral, med hjälp av övervakningskamerorna, snabbt få ögonen på platsen för att avgöra vad som skett och agera med rätt åtgärder. Om det är ett större pågående inbrott kan vi direkt tillkalla polis och om det är brandlarmet som gått av kan vi skicka dit brandkåren. Om larmet skulle gå av utav misstag, eller att det triggats av något djur som rör sig på området, kan kameraövervakningen  hjälp er till rätt slutsats och utesluta misstanke om brott.

5. Avskräckande effekt

Blotta närvaron av kameraövervakning  gör att inbrottstjuvar och personer som kan utföra vandalism mot din fastighet drar öronen åt sig. Utöver att sätta upp kamerorna är det även viktigt att med hjälp av skyltar informera om att området är kameraövervakat . Detta gör att inbrottstjuvar lägger ner sina planer på ett eventuellt inbrott innan de ens hunnit påbörja det. Vilket sparar dig tid och pengar, och skänker trygghet till dina anställda.

6. Få koll på era kunders nycklar

Bilar har alltid varit attraktiva för tjuvar och oftast måste en inbrottstjuv göra någon typ av skada för att komma in i bilen – om man inte råkar har nyckeln. På en bilverkstad finns både bilar och nycklar samlade vilket gör att det blir extra intressant för oönskade gäster. Genom att sätta upp kameraövervakning  mot nyckelskåpet får ni extra säkerhet och bevis på vem som plockade ut en nyckel om en bil skulle försvinna. Detsamma gäller om ni har ett reservdelsrum där det, med hjälp av kameraövervakning , blir tydligt vilka reservdelar som hämtas ut och utav vem.

7. Skänker trygghet till dina anställda

Att arbeta i en verkstad kan vara fysiskt ansträngande och därför krävs det full koncentration för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt och hålla företaget vinstdrivande. Låt din personal fokusera på det som de gör bäst och slippa tänka på yttre hot. kameraövervakning  kommer kunna stärka ert yttre, och inre skydd.

8. Skydda er personalingång

Genom att ha kameror riktade mot personalingången kan din personal känna extra trygghet när det kommer till arbetet eller lämnar för dagen. Just en personalingång kan vara en enkel väg in för en eventuell tjuv då de ofta ligger lite avsides och då kan det vara tacksamt med ett par extra ögon.

9. Få koll på oannonserat arbete

Du ansvar för din personal så länge som de vistas på din bilverkstad och om någon i din personal för får sig att arbete oannonserat under kvälls- och nattid med egna projekt så är det fortfarande du som ansvarar för om personen skulle skada sig. Med hjälp av övervakningskameror kan du se om det sker någon aktivitet på kvällstid som du inte är medveten om.

10. Underlättar vid försäkringsärende

Om någon i din personal skadat sig i arbetet, eller en kund backat in i en annan bil på parkeringen kan kameraövervakning  ge dig det bevismaterial som försäkringsbolagen behöver för att snabbt kunna ta ett beslut i ärendet och ge den hjälp eller den ersättning som behövs. 

Ta hjälp av en trygg säkerhetspartner 

Securitas hjälper dig med säkerheten från start till slut. Vi gör en första riskbedömning och har både expertisen och säkerhetsutrustningen du behöver. När verksamheten utvecklas hjälper vi dig att uppgradera dina säkerhetslösningar efter dina behov. På så sätt kan du alltid känna dig trygg och kan fokusera på din verksamhet.

Vill du veta mer om hur vi kan öka säkerheten på ditt företag? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.