Skip to main content

Åtta fördelar med kameraövervakning för din verksamhet

Ovisshet kring vad som sker när ditt lager är obevakat kan stjäla energi och skapa oro. Övervakningskameror ger dig ögon över hela verksamheten och bidrar till många fördelar när du vill skapa en säker miljö för medarbetare, lokaler och tillgångar. Här är åtta anledningar till att skaffa kameraövervakning om du driver företag med lagerverksamhet.

Åtta fördelar med kameraövervakning för dig med lager

Övervakningskameror är ett vanligt hjälpmedel för att skapa trygghet och säkerhet i och omkring lagerverksamheter. Bland annat avlastar de övriga säkerhetsinsatser, avskräcker brottslighet och kan ge viktigt bevismaterial vid brottsutredningar. Dessutom bidrar alla fördelar till mindre stress för dig som företagare. Du behöver helt enkelt inte fundera över vad som händer med företaget när du inte är där. Nedan samlar vi de främsta fördelarna med videoövervakning och tipsar om de bästa sätten att säkra din verksamhet inför dygnets alla timmar.

1. Rätt åtgärd när larmet går

Det är inte alltid nödvändigt att kalla på räddningstjänst, väktare eller polis när larmet tjuter. Med hjälp av kamerautrustning kan larmcentralen snabbt identifiera vad som ligger bakom larmet och agera med rätt åtgärd. Vid fara ser du och larmcentralen vad som pågår och kan korta ner händelseförloppet vilket minskar risken för allvarligare skador på både medarbetare, varor och lokalen. Om larmet går av misstag kan kameror hjälpa er till rätt slutsats och utesluta misstanke om brott. 

2. Kameror är avskräckande vid inbrott och skadegörelse

De flesta inbrott planeras i förväg och gärningsmän rekar ofta omgivningarna för att ta reda på vilka företag som har lägre skydd. Genom att sätta upp övervakningskameror i och runt lagret skapar du en avskräckande effekt. Det minskar risken för skadegörelse och inbrott på ditt företag. Tänk också på att skylta övervakningen noggrant. Det är viktigt sett ur ett integritetsperspektiv och är ytterligare en avskräckande åtgärd. Securitas tillhandahåller skyltar och hjälper dig så att placeringen blir optimal.

3. De samlar bevismaterial till polis och fösäkringsbolag

Om ett brott eller en olycka sker i företagets lokaler kommer både polisen och försäkringsbolaget göra en utredning. Övervakningskamerorna förser utredningen med viktigt bevismaterial och underlättar arbetet. Videomaterial från övervakningskameror är ett av de vanligaste och bästa bevismaterialen vid misstanke om brott kopplat mot företag. Ju snabbare försäkringsbolaget kan dra sina slutsatser, desto snabbare får du ersättning för förlorade tillgångar.

4. Largerpersonalen ser vem som ringer på dörren

Ibland ringer det på dörren utan att du väntar besök. Med en kamera placerad utanför ingången och en monitor placerad innanför kan medarbetarna enkelt se vem som ringer på. Det är en stor trygghet om din personal jobbar sent eller om verksamheten ligger lite avsides.

5. Kameraövervakning skyddar mot skadegörelse på fasaden

Vandalism och skadegörelse mot lokaler och fastigheter har bevisats minska vid kameraövervakning. Precis som vid inbrott har övervakningen en avskräckande effekt som gör att gärningsmännen söker sig vidare till andra, osäkrade områden.

6. Kameror är kostnadseffektiva beskyddare

Som tidigare nämnt så hjälper övervakningskameror till att avgöra varför larmet går. Därför förhindrar de ofta, helt eller delvis, skador på egendom och hotfulla situationer för personalen. Företaget drar alltså inte på sig några oväntade och tråkiga kostnader. Om du har ronderande väktare kring verksamheten så kan kameror komplettera dem och på så sätt får du en lägre totalkostnad. Dessutom har kameror full uppsikt över hela din verksamhet dygnet runt.

7. Du erbjuder dina anställda en trygg arbetsmiljö

Om det inträffar en arbetsolycka så kan felet identifieras med hjälp av övervakningskameror. Utredningen blir mer träffsäker och du kan säkerställa att något liknande inte händer igen. En kamera utanför byggnaden ökar också tryggheten medan den siste kollegan på plats låser och larmar lokalen. Vid hemgång kan personalen i en larmcentral övervaka platsen genom kameran, beredd att larma om något skulle inträffa.

8. De identifierar vad som rör sig utanför dina lokaler 

Oväder och djur kan skapa oreda utanför byggnaden. Genom smart videoanalys har du en funktion som identifierar rörelsemönster och beteenden och snabbt verifierar om det är ett pågående inbrott eller något annat. Securitas videoanalys-funktion kan till och med ställas in så att inspelningen börjar några sekunder innan rörelsen.

En säkerhetspartner du kan lita på 

Securitas är en trygg partner med omfattande kunskap kring hur du bäst skyddar din verksamhet, med eller utan kameror. Vi har också god erfarenhet av att hjälpa mindre företag och grossistverksamheter med säkerhetslösningar anpassade efter dina behov. Därför kan vi garantera att ditt företag får bästa tänkbara skydd av oss.  

Vill du veta mer om kameraövervakning eller våra andra säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.