Skip to main content

Nio fördelar med att ha kameraövervakning på ditt hotell

Det är en konstant rörelse av människor på ett hotell, vilket kan göra det svårt att ha uppsyn över utrymmen och samtidigt ge den bästa möjliga servicen. Kameraövervakning ger receptionen en snabb överblick över allt som sker, och möjliggör att hela tiden ligga steget före. Här är nio anledningar till varför kameraövervakning är en bra investering.

Service är alltid i fokus på ett hotell och det är viktigt att personalen är ett steg före era gäster för att de ska få en så trivsam och problemfri vistelse som möjligt. Med en ständig ruljangs på gäster behöver din personal vara närvarande för att guida dem rätt till sina rum och säkerställa att de har allt som de behöver. Med hjälp av kameraövervakning kan en ensam person i receptionen ha uppsyn över flera platser på hotellet samtidigt, utan att behöva lämna sin plats.

Med hjälp av uppkopplad kameraövervakning kan ni dessutom få hjälp av våra kameraoperatörer att hålla uppsyn på utrymmen som ni inte kan se. Om ni behöver lämna receptionen en kort stund kan vår kameraoperatör hålla ett extra öga på ert område till dess att receptionisten kommit tillbaka.

Fördelarna med kameraövervakning på hotell är många, och nedan har vi listat nio anledningar till  varför kameraövervakning är en bra investering för dig som driver hotell. Tänk på att er kameraövervakning följer lagstiftningen i bland annat Dataskyddsförordningen. Vi på Securitas kan vara ert bollplank genom hela processen och säkerställa att allt går rätt till.

Se till att era gäster hittar rätt

Vid incheckningen hälsas era gäster välkomna, blir informerade om vilket rum de blivit tilldelade och hur de hittar dit. Men hittar de verkligen till sitt rum? Med hjälp av kameraövervakning i korridorerna kan ni se hur era gäster rör sig och säkerställa att de har hittat och kommit in i sitt rum. Om det skulle visa sig att gästens inte kan komma in med sin nyckel kan ni snabbt identifiera detta genom kameraövervakningen och ha en ny nyckel redo när gästen kommer tillbaka till receptionen.

Ligg ett steg före med er service

Om ni väntar ett stort sällskap som antingen ska bo över eller kanske nyttja era konferensrum kan det vara en fin gest att ha någon i personalen som hälsar dem välkomna sekunden som de stiger innanför entrén. Genom att placera en kamera ut mot parkeringen eller uppfarten kan ni se när sällskapet anländer och er servicevärd kan därför göra sig redo. Om er servicevärd har flera åtagande på sin agenda, och inte har tid att ha uppsyn mot kameraövervakningen kan personen be vår kameraoperatör på vårt kontrollcenter att hålla ett extra öga och att meddela när sällskapet anländer.

Avlös personal tillfälligt

Kvällspassen innebär oftast mindre personal på plats och de som jobbar befinner sig främst i receptionen. Om det skulle uppstå en situation där den ensamarbetande receptionisten behöver lämna för att hjälpa en gäst, kan ni be vår operatör på Securitas larmcentral att hålla ett extra öga på receptionen fram till dess att receptionisten är tillbaka.

Se till att era leveranser kommer som planerat

Till ett hotell kommer det dagligen leveranser av mat och dryck, tvätt som ska hämtas och lämnas eller annat typ av material som behövs i den dagliga driften. För att ni ska slippa lämna de offentliga ytorna kan kameraövervakning ge er extra ögon vid in- och utlastningen. Där ni kan se att era leveranser kommer som planerat och att ingen obehörig letar sig in när dörrarna står öppna.

Skänker extra trygghet

Receptionisten kan även tillkalla vår kameraoperatör att vara extra uppmärksam om en gäst är otrevliga eller att det finns risk för konfrontation. Om någonting skulle ske kommer kameraoperatören identifiera det direkt och säkerställa att hjälp kommer till platsen.

Larmläge

När natten kryper på finns det vissa utrymmen på ert hotell där ni vet att det inte bör finnas någon aktivitet, eller någon personal. Det kan till exempel vara att det ska vara tomt och ingen aktivitet i er källare eller kulvertar. Genom att aktivera larmläge med videoanalys kommer kamerorna reagera om det sker någon rörelse och då meddela antingen er på hotellet eller vår operatör på larmcentralen. Vår operatör gör en bedömning vad rörelsen kan ha berott på och om hotellpersonalen bör bli informerad om det eller inte. 

Övervakar er stängda hotellrestaurang

Alkohol brukar vara ett attraktivt stöldgods under småtimmarna. Med hjälp av kameraövervakning kan ni säkerställa att er stängda bar eller hotellrestaurang får behålla alla sina flaskor under natten. Med hjälp av videoanalys kan kamerorna upptäcka om en person rör sig inom ett område som personen inte får och då meddela er i personalen att det finns ovälkomna gäster.

Hjälper er hålla huvudet kallt

Om en brand eller annan olycka skulle inträffa kan det vara svårt för de anställda att, i den stressade situationen, agera och tänka rationellt. Våra operatörer är utbildade och har erfarenhet och kan guida personalen i hur de bör agera och vad de ska göra.

Säg till oväntade gäster att ni ser dem

Genom att arbeta med uppkopplade övervakningskameror och högtalare kan våra operatörer både se och kommunicera med personer på plats på hotellet, om du tillåter det. Om till exempel att en okänd person har kommit in på hotellet via ert leveransutrymme. Genom att uppmärksamma personen på att området är kameraövervakat och att vi observerar allt som händer kan personen snabbt avskräckas från platsen.

Ta hjälp av en trygg säkerhetspartner 

Securitas hjälper dig med er säkerhet - från start till slut. Vi gör en första riskbedömning och har både expertisen och säkerhetsutrustningen du behöver. När verksamheten utvecklas hjälper vi dig att uppgradera dina säkerhetslösningar efter dina behov. På så sätt kan du känna dig trygg och fokusera på din verksamhet.

Vi skräddarsyr vårt erbjudande utifrån dina behov och kan vara en helhetsleverantör som tillhandahåller allt från installation till service och operatörstjänster. Du får en kontaktperson och en leverantör för hela projektet, enkelt och smidigt.

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.