Skip to main content

Företaget växer när du har tid att fokusera på verksamheten

Säkerhetstjänster är viktiga för små företag, men hur ser du till att ditt företag växer och frodas, och samtidigt är tryggt och säkert? Vi har tagit fram en lista över de viktigaste sakerna att ha koll på. För det är ju verksamheten du ska fokusera på – inte på vilka larmsystem eller säkerhetstjänster du ska välja.

En stabil grund

En välmående grundverksamhet är A och O när du förbereder ditt företag för tillväxtresan. Att ha ordning på verksamhetsprocesser och logistik och att rätt person är på rätt plats. Även att ha koll på ekonomin och ansvarsfördelningen underlättar när företaget ska skalas upp och inte att glömma; flexibla och anpassningsbara säkerhetslösningar. När allt det här samverkar är grunden på plats.

Våga anpassa dig

Förändring är det enda som är konstant och för att kunna växa är det viktigt att verksamheten lätt kan anpassas. Genom att vara flexibel kan du prova dig fram till vilka lösningar som fungerar bäst för din verksamhet och därmed växa fortare. Detta gäller såväl planering som produkter, som val av leverantörer eller tjänster. 

Med säkerhetslösningar från Securitas får du alltid produkter som är moderna. Men vi ger dig också en flexibel lösning som växer med dig och alla förändringar som sker i ditt företag. Oavsett om det handlar om större lokaler eller nya risker så ser vi till att du inte växer ur din säkerhetslösning.  

För säkerhets skull, fokusera på dina kärnkompetenser

Tillväxt kommer när alla fokuserar på det de gör bäst. För oss handlar det om att implementera och underhålla säkerhetslösningar. Att reagera snabbt i akuta situationer. Vad är du och ditt företag bäst på? Vårt råd till dig är att få det grundläggande på plats så snabbt som möjligt, så att det inte hamnar i vägen för det som är viktigast. Ett säkert företag är ett företag som utvecklas och växer. 

Det handlar inte om vem du är utan vem du vill vara

För att utveckla verksamheten krävs mål. Vilka är företagets ekonomiska ambitioner? Var ser du ditt företag i framtiden? Vilket slags företag vill ni vara? Besluten ni fattar i ett litet företag är inte desamma som i ett stort företag. För att bli ett stort företag måste ni tänka som ett stort företag.

Är ni redo att skala upp?

Ibland är det är lätt att tappa bort sig i sin egen framgång. Om ni börjar växa för fort och de anställda inte är redo att följa med kan det få katastrofala konsekvenser. Men det kan också handla om IT-system, processer, kassaflöden, svagheter i leveranskedjan, eller en kombination av allt. Fundera noga på hur det påverkar företaget att skala upp och att verksamheten växer. Det kan vara smart att växa ett steg i taget. Fundera över vad som passar företaget och dig bäst, men också vad omgivningen klarar av.

Lär från de bästa – och de sämsta

Du behöver inte kopiera eller stjäla andras idéer. Men det är smart att lära av sina konkurrenter. Vad gör de bästa som är så bra? Varför går det inte lika bra för andra? Vad är branschstandard, hur brukar man göra och vad kan man strunta i? Sådana funderingar hade ni förmodligen när du startade företaget. Det kan löna sig att ta upp dem för diskussion med jämna mellanrum.

Centralt att de anställda trivs

När företaget växer behöver ni förmodligen anställa mer personal. Ju större företaget blir, desto svårare blir det att behålla en familjär känsla. Företagets värderingar måste vara tydliga och kulturen på arbetsplatsen orubblig. Alla teammedlemmar måste vara engagerade och motiverade, och få uppskattning och belöning när det behövs. Det är helt nödvändigt för att kunna hjälpa företaget att växa och samtidigt behålla nöjda medarbetare. 

Be om hjälp, det hjälper

Som ägare till ett företag är det lätt att ta på sig många uppgifter själv, eller i alla fall se till att allt görs inom företaget. Ibland för att få jobbet gjort snabbt och ibland för att spara pengar. Det är dock sällan den bästa lösningen. Ofta är det bättre att lägga ut uppgifter och funktioner externt för att få bästa möjliga resultat. Genom att delegera arbetsuppgifter lättar du på din egen börda och kan fokusera på helhetsbilden. Frigör mer av din tid så att du inte fastnar i små vardagliga ärenden när du skulle kunna arbeta på att få företaget att växa. Vi gör det enkelt för dig att fokusera på det du gör bäst.

Minska riskerna genom att tänka långsiktigt

Att driva ett växande företag är oundvikligen kopplat till vissa risker. Både interna och externa. Risker ska såklart begränsas men det är omöjligt att kontrollera alla. För allt eftersom ditt företag växer kan du behöva mer lagerutrymme, nya produkter, tjänster eller ny utrustning. Vi på Securitas ser till att du ligger steget före genom att leverera säkerhetsprodukter och tjänster som kan växa när ni gör det.

Fördelar med larm från Securitas

“Larm som larm” tänker du kanske när en larmtjänst ska väljas. Men vet du att rätt val av säkerhetsprodukter löser flera behov samtidigt? Med larm från Securitas kan du allt från att tilldela personalen larmkoder, till att bevaka temperaturförändringar. Vi har listat alla fördelar med våra larm här.

Förutsägelser är svåra, särskilt när det gäller framtiden

Det sägs att framtiden tillhör de modiga. På Securitas vill vi gärna lägga till: “Och de väl förberedda”. De senaste åren har visat oss hur svårt det kan vara att driva ett företag – vad som helst kan hända imorgon.

Oavsett vad du gör, vad morgondagen har att bjuda på eller vad du önskar dig, så kan du vara säker på att vägen dit inte kommer att vara spikrak. Din resa kommer förmodligen att bli guppig och skakig, hur du än gör, tricket är att få syn på groparna i tid. Då kan du se till att de inte är i vägen för dina ambitioner. 

Vill du ha hjälp med riskbedömning och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.