Skip to main content

Ska butiken flytta till nya lokaler? Tänk på det här:

Att öppna en ny butikslokal är spännande och det finns mycket att se fram emot. Men det innebär också en del merarbete, som att se över säkerheten i den nya lokalen. Den här listan hjälper dig checka av de viktigaste säkerhetsåtgärderna före och efter flytten - så att du kan fokusera på det roliga istället.

Checklista för butiksflytten:

  • Gör en ny riskbedömning
  • Se över försäkringen
  • Flytta dina säkerhetslösningar
  • Komplettera med nya säkerhetslösningar
  • Installera allt innan flytten
  • Utbilda personalen
  • Regelbunden kontroll av säkerhetssystem

Innan flytten - se över säkerheten

Att flytta eller öppna en ny butik påverkar inte bara själva flyttdagen. Många förberedelser bör skötas i god tid innan flyttlasset går. De här säkerhetsåtgärderna bör du ta tag i så fort du har bestämt dig för en flytt:

Gör en ny riskbedömning ✓

Riskbedömningen är din utgångspunkt i säkerhetsarbetet - utan den vet du inte vad som behöver göras och hur du ska säkra företaget. Flyttar ni till nya lokaler behövs en ny riskbedömning genomföras. 

Se över försäkringen ✓

Innan flytten bör du stämma av med ditt försäkringsbolag, eller skaffa en ny försäkring om företaget är nystartat. För att företagsförsäkringen ska gälla i din nya lokal behöver du ofta uppfylla vissa krav, exempelvis att du ska ha ett godkänt larm. Se över försäkringen i tid så slipper du obehagliga överraskningar om olyckan skulle vara framme.

Flytta dina säkerhetslösningar ✓

Även om du redan har lösningar som larm och släckutrustning kräver en ny lokal ofta nya lösningar. Oftast behövs helt nya system för nya lokaler och det är sällan värt besväret att flytta på existerande system.

Komplettera med nya säkerhetslösningar ✓

Behöver dina säkerhetssystem kompletteras med andra lösningar? Din nya butik kanske kräver mer säkerhet, eller så är det här första gången du öppnar butik. Om du inte redan har övervakningskameror är det bra för att avskräcka från inbrott och skadegörelse. För butiker kan trygghetslarm och larmbågar också vara bra verktyg för att öka säkerheten.

Installera allt innan flytten ✓

Så fort du får tillgång till lokalerna kan Securitas förbereda allt som har med säkerheten att göra. Utrymningsplan, inbrotts- och trygghetslarm, övervakningskameror, larmbågar och släckutrustning är då installerat och klart till flyttdagen. Hinner du av någon anledning inte få allt på plats innan flytten är larmet det viktigaste - så att du vet att lokalen är skyddad och att försäkringen är giltig.

Efter flytten - följ upp med säkerhetsutbildning och kontroller

När du har flyttat in i nya lokalen är förhoppningsvis mycket redan avklarat - men det finns några saker kvar att fixa för en trygg och säker butik.

Utbilda personalen ✓

Följ upp genom att utbilda din personal så fort ni kommit igång i den nya lokalen. Även om du gjort det förut är det mycket som ändras med en ny lokal. Vet de exempelvis hur det nya larmet fungerar och var den nya larmknappen sitter? Securitas erbjuder skräddarsydda utbildningar för handelsanställda, där vi utbildar dina medarbetare om allt från rån, hot och stölder till kassarutiner och brandsäkerhet.

Regelbunden kontroll av säkerhetssystem ✓

Ett säkerhetssystem är inte säkert om något inte fungerar. Väljer ni Securitas som säkerhetspartner så besöker vi er en gång om året för att se till att allt fungerar som det ska.

Vill du veta vilka säkerhetslösningar som passar dig?

Securitas hjälper dig med en första riskbedömning och hittar de säkerhetslösningar som passar din verksamhet. Vi har lång erfarenhet av anpassade säkerhetslösningar och hjälper dig med allt från att välja produkter och installera dem, till att utbilda din personal och göra underhållsservice. Med Securitas som partner får du en enkel och trygg vardag så att du kan fokusera på din verksamhet. När du har bestämt dig så tar vi hand om resten.

Vill du veta mer om hur vi kan öka säkerheten på ditt företag? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.