Skip to main content

Bevaka din butik - så inte brottslingen gör det

Oroar du dig över att något ska hända i din butik när du inte är där? Larmsystem med övervakningskameror förebygger brott samtidigt som du och dina medarbetare kan känna er trygg på er arbetsplats. Här är åtta anledningar att investera i smart kameraövervakning för din butik.

Åtta fördelar med kameraövervakning

1. Kameror fungerar avskräckande vid inbrott och skadegörelse

De flesta inbrott planeras i förväg och gärningsmän rekar ofta omgivningarna för att ta reda på vilka som har lägre skydd. Kameraövervakning och skyltning om övervakning fungerar därför proaktivt mot brott. Även vandalism och skadegörelse mot lokaler och fastigheter har bevisats minska med kameraövervakning. Precis som vid inbrott har övervakningen en avskräckande effekt som gör att gärningsmännen söker sig vidare till andra, osäkrade områden. Om kameran inte avskräcker förövaren från att begå brott, så har du i alla fall fångat gärningsmannen på bar gärning.

2. Kameror kan minska snatteri och internt svinn

Snatteri är vanligt i många butiker. Med kameror kan du och dina medarbetare hålla koll på vad som händer i de delar av butiken som ni inte har direkt uppsyn över. Tyvärr är det också vanligt att personal stjäl varor. Så kallat internt varusvinn utgör 15 procent av butikers totala svinn. Oavsett vem det rör sig om så fungerar kameror avskräckande och minskar risken att personen ska våga slå till.

3. Få koll på antal kunder och hur de rör sig

Med hjälp av business intelligence kan kameror göra allt från att räkna antalet besökare till att hålla koll på hur kunderna rör sig i lokalen. Systemet kan till exempel underlätta för medarbetarna att veta var de är mest behövda. Det kan läsa av om kön är lång eller om en kund väntar vid servicedisken och då informera medarbetarna.

4. Kameror är kostnadseffektiva beskyddare

Kameraövervakning hjälper dig spara in på onödiga kostnader. Den uppmärksammar händelser som annars hade orsakat allvarliga och kostsamma konsekvenser som skador på lokaler och medarbetares säkerhet. Övervakning hjälper dig också att identifiera falska larm och du kan snabbt stoppa eventuella utryckningsfordon innan de lägger sin tid på fel saker. Dessutom har kameror full uppsikt över din verksamhet dygnet runt. 

5. Du får snabbt information och kan sätta in rätt åtgärder

Det är inte alltid nödvändigt att kalla på räddningstjänst om ett larm går. Med hjälp av kameror kan du snabbt identifiera vad som ligger bakom ett larm och agera med rätt åtgärder. Vid eventuell fara kan du korta ner händelseförloppet vilket minskar risken för allvarligare skador för besökare, medarbetare, varor och butiken. Om larmet går av misstag kan kameror hjälpa dig till rätt slutsats och utesluta misstanke om brott. 

6. Bevismaterial till utredningar och försäkringsbolaget

Video från övervakningskameror är ett av de vanligaste bevismaterialen vid misstanke om brott mot företag. Om någonting händer ditt företag eller medarbetare har du inspelat bevismaterial, redo att delas med polisen. Ditt försäkringsbolag kan också ta del av materialet för att kunna utreda vad som hänt och betala ut eventuell ersättning. Ju snabbare försäkringsbolaget kan dra sina slutsatser, desto snabbare får du ersättning för förlorade tillgångar. 

7. Trygg miljö för både anställda och kunder

Genom att ha strategiskt placerade kameror i din butik ökar du säkerheten och trygghetskänslan hos dina anställda. Kameror både avskräcker och dokumenterar brott och hjälper dessutom medarbetare att fatta trygga beslut. Dessutom ökar kameror runt butiken tryggheten när den sista personen på plats låser, larmar och lämnar arbetsplatsen. Säljer din butik stöldbegärliga varor som gör dina kunder otrygga så signalerar kameror att du prioriterar deras trygghet.

8. Kameror identifierar rörelse utanför din butik

Ligger din butik avskilt? Oväder och djur kan skapa oljud och oreda utanför byggnaden. Genom smart videoanalys har du en funktion som identifierar rörelsemönster och beteenden och verifierar snabbt om det är ett pågående inbrott eller något annat. Securitas videoanalys-funktion kan till och med ställas in så att inspelningen börjar några sekunder innan rörelsen.

Ta hjälp av en trygg säkerhetspartner 

Securitas hjälper dig med säkerheten från start till slut. Vi gör en första riskbedömning och har både expertisen och säkerhetsutrustningen du behöver. När verksamheten utvecklas hjälper vi dig att uppgradera dina säkerhetslösningar efter dina behov. På så sätt kan du alltid känna dig trygg och kan fokusera på din verksamhet.

Vill du veta mer om kameraövervakning och våra andra säkerhetslösningar för butiker? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.