Skip to main content

Vilket är det bästa företagslarmet för kontoret?

På ett kontor är många personer i omlopp och att hålla god säkerhet kan bli en utmaning. Men behöver man verkligen övervakningskameror och hur vet man vilket som är det bästa företagslarmet? Genom att uppgradera din säkerhetsteknik säkerställer du att inget lämnas åt slumpen. Här ger vi några bra skäl till att uppgradera redan nu.

Dagens aktivitetsbaserade kontor förespråkar ”clean desk”-principen där medarbetare rensar skrivborden på värdesaker som datorer. Ändå är många tillgångar oskyddade på kontoret. Det kan vara utställningsprodukter, IT-utrustning eller känslig information. Som tur är har säkerhetstekniken utvecklats fort och många avancerade och uppkopplade säkerhetslösningar är idag kostnadseffektiva. Det kan alltså vara värt att undersöka vilka produkter som passar er verksamhet. Till exempel kan övervakningskameror vid dörren hjälpa medarbetare avgöra om det är tryggt att öppna, medan seriekopplade rökdetektorer ökar säkerheten vid en brand. Här är några goda skäl för dig att uppgradera säkerheten på kontoret:

1. Ditt företagslarm har ett bäst före-datum

Var det länge sedan larmet gick? Ta inte livslängden hos ditt företagslarm för given – som all annan teknik behöver den en uppgradering emellanåt. Till exempel har rörelsedetektorer en förväntad livslängd på 5–10 år. Se till så att inga luckor finns i din nuvarande lösning och uppgradera kontinuerligt för ökad livslängd. Kontrollera även med försäkringsbolaget om företagets larmklass. För att uppfylla försäkringskraven behöver ditt företag nämligen ha godkända larm inom gällande larmklass.

2. Ni flyttar in i nya kontorslokaler

Om företaget växer kanske det snart är dags att flytta till större kontorslokaler? Eller börjar kontoret bli slitet och i behov av en uppfräschning? Det är perfekta tillfällen att ge säkerheten en översyn och att komplettera med nya, smartare säkerhetsprodukter. Till exempel kan nya kortläsare och nya elektroniska lås ge er bättre koll på hur människor rör sig i lokalerna. Smarta övervakningskameror ökar tryggheten för medarbetare och är kostnadseffektiva beskyddare dygnet runt.

3. Medarbetare jobbar sent på kvällen

Ibland är det obehagligt att vara sist på plats. Om det har varit tidigare incidenter i området bör du stärka din nuvarande säkerhetslösning.  Att se vad som händer utanför dörren är skönt för personal som är ensamma på plats. Medan de låser och larmar så kan de via en monitor se att ingen står utanför dörren. Kameraövervakning håller dessutom ett öga på kontoret medan ni jobbar på distans eller under semestertider och helger.

4. Anpassa brandskyddet efter kontorslokaler

Orkar dina släckare ta hand om en brand? Securitas hjälper dig kontrollera att all utrustning fungerar som den ska. Brandvarnare kan seriekopplas så att den brandvarnaren som känner av brand skickar en radiosignal till övriga kopplade brandvarnare, vilket ökar säkerheten på ytor med många angränsande rum, som ett kontor.

5. Smarta lås och kortläsare

Genom smarta lås och nycklar kan du begränsa medarbetarnas tillgång till kontoret. Skulle ett passerkort hamna på villovägar så kan det snabbt spärras. På så sätt minimerar du risken för att någon obehörig kommer in. Dessutom minskar risken för interna stölder och det kan kännas skönt för medarbetare att användandet av nycklar och passerkort går att kontrollera.

Den senaste utrustningen och bästa rådgivningen

Securitas genomför gärna en riskinventering av ditt kontor. Då tittar vi på befintlig utrustning, rutiner och planlösningar för att sedan komma med rätt rekommendationer på uppgraderingar. Vi är en trygg partner med omfattande kunskap kring hur du bäst skyddar företaget och dina medarbetare. Securitas har också god erfarenhet av att hjälpa företag med anpassade säkerhetslösningar. Därför kan vi garantera att ditt företag får bästa tänkbara skydd av oss.  

Vill du veta mer om möjliga uppgraderingar och säkerhetslösningar? Lämna dina uppgifter i formuläret nedan så ringer vi upp dig. Första riskbedömningen gör vi alltid helt utan kostnad.

Nyfiken på våra säkerhetslösningar?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig att hitta den bästa säkerhetslösningen för dig och ditt företag. Vill du hellre ringa oss? Då når du vår telefonlinje för företag på 010-470 55 50.

Tack!

En av våra servicerådgivare kommer att kontakta dig inom kort!

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär godkänner du att Securitas behandlar dina personuppgifter. Läs mer här.