Säkerhetsbelysning kastar ljus över en skymd bakgård

Security Lighting

I samarbete med Fagerhult, lanserar Securitas tjänsten Security Lighting som är en paketerad säkerhetsbelysningslösning både för utomhusbruk som inomhusbruk. Inbrott eller inbrottsförsök är idag mycket kostsamma för byggnads- eller företagsägare och Security Lighting är framtaget att stävja detta genom att tidiga åtgärder och på så sätt undvika eller stoppa brott innan skadegörelsen är ett faktum.

Belysning har sedan lång tid tillbaka bevisats ha stark påverkan för en förbrytares agerande och har i många fall en förebyggande effekt för om ett inbrott sker eller inte. För att ytterligera stärka de brottsförebyggande egenskaperna i en RVS anläggning kan vi nu erbjuda belysning som ett avskräckande element.

Security Lighting kommer i tre olika varianter:

Inomhuspaketet

Inomhuspaketet är en säkerhetsbelysningslösning bestående av tre spotlights designade av Fagerhult och som installeras inomhus i lokalerna. Dessa spotlights kan tändas och släckas av Securitas kameracentral och har på så sätt en stark påverkan för en förbrytares agerande då det fungerar som ett avskräckande element.

Inomhuspaket är framtaget för att skapa illusionen om att det rör sig människor i fastigheten vilket kommer att stärka det redan framtagna brottsförebyggande funktionerna i en Securitas kameralösning såsom högtalarutrop. Till skillnad mot exempelvis en timer eller rörelsevaktsstyrd belysning är denna lösning operatörstyrd från Securitas kameracentral vilket innebär att en eventuell förövare inte kan avgöra om belysningen är styrd automatiskt eller manuellt.

Utomhuspaketet

Utomhuspaketet är en säkerhetsbelysningslösning anpassad för utomhusmiljö bestående av en stark strålkastare som fyller det bevakade området med ljus.

Genom att installera ett utomhuspaket tillsammans med exempelvis en Securitas kameralösning kan Securitas kameracentral tända upp en kraftig strålkastare i händelse av att en inkräktare blir detekterad. Utomhuspaketet kan också med fördel användas där Securitas kameracentral är i behov av att bättre kunna identifiera förövare i mörker, exempelvis i kameraanläggningar där vi använder oss av optiska kameror.

Sökljuspaketet

Sökljuspaketet är en paketerad säkerhetsbelysningslösning bestående av en optisk alternativt termisk kamera, en styrbar motor (PTZ-motor), två strålkastare och en transformator. Sökljuspaketet är framtaget för att tända upp två bländande strålkastare i händelse av att en inkräktare blir detekterad i en Securitas kameralösning och möjliggör för kameraoperatören att följa personen i realtid.

Nedan kan du ser en casefilm om hur Security Ligting fungerar.

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i kontaktformuläret här nedan så hör vi av oss till dig!

Fyll i dina uppgifter i formuläret så kontaktar vi dig
*
*
*
*
*
*

Genom att fylla i och skicka oss detta formulär samtycker du till att Securitas lagrar dina personuppgifter. Läs mer

En manlig och en kvinnlig väktare i en reception bevakar en modern kontorsmiljö

Kontakta oss

Har du några frågor eller hittar du inte den information du söker? Hör av dig så hjälper vi dig.

Här kan du komma i kontakt med oss