butiksmiljo

Trygg handelsmiljö

Vi skapar en trygg handelsmiljö i såväl köpcentrum och varuhus som citykärnor.

Centrumbevakning

Securitas centrumbevakning arbetar för ökad service och trygghet i centrumanläggningar och varuhus. Vi ger trygghet åt besökare och butiker. Centrumvakten besöker kontinuerligt de anslutna butikerna i centret under fasta tider. Din butik utrustas med ett trygghetslarm kopplat till centrets väktare som snabbt kan vara på plats när du behöver hjälp.

Securitas fokus är att trygga varuhusets och centrets besökare och butiker, att säkra fastigheten och dess miljöer samt att hjälpa människorna som finns där. Vi samarbetar också nära polisen och socialtjänsten för att snabbt kunna sätta in rätt resurser i tid.

Våra väktare är också utbildade i första hjälpen, hjärt- och lungräddning samt att agera vid nödutrymningar vid exempelvis en brand.

Vanliga arbetsuppgifter för centrumväktare:

  • Upplåsning och stängning av centret
  • Förebygga rån och hot
  • Förhindra gänggrupperingar, ansamling av drogpåverkade personer etc.
  • Förhindra stölder, skadegörelse, klotter och skada
  • Rycka ut på larm från butiker eller andra verksamheter i centret
  • Kontrollera nödutgångar och brandskyddsutrustning etc.
  • Utföra enklare tekniskt underhåll

Se även information om svinnförebyggande åtgärder såsom butikskontroll, leveranskontroll och utpasseringskontroll klicka här för att läsa om våra svinnförebyggande åtgärder.

Citysäkerhet

Securitas citysäkerhet är ett trygghetskoncept för att skapa ett tryggt cityområde och trygga marknadsplatser, dag som natt för butikers personal samt för kunder och besökare. Tjänsten kallas även bevakningsring och innebär att flera butiker i ett större område ansluter sig till tjänsten. Vi arbetar aktivt med förebyggande åtgärder mot brott. Vårt mål är att alltid vara steget före och förhindra att människor blir utsatta för olika former av brott eller hot.

Vi skyltar upp din butik för att visa att butiken är ansluten till oss. Vi ronderar området under nätter och helger och våra väktare kommer förbi butiken dagligen för att säkerställa att du inte har råkat ut för problem. Vi installerar också ett trygghetslarm i din butik som är direkt kopplat till väktare i området. Det ger dig snabba åtgärder när du behöver det.

Läs mer om centrumbevakning och citysäkerhet

Securitas tryggar Nordstan

Securitas har fokus på trygghet dygnet runt. Trygghet, säkerhet och service är ledord för att göra Nordstan till en trygg och harmonisk mötesplats. I säkerhetslösningen för Nordstan ingår bland annat en ledningscentral inne i Nordstan, trygghetslarm, parkeringsservice och ordningsvakter.

En manlig och en kvinnlig väktare i en reception bevakar en modern kontorsmiljö

Kontakta oss

Har du några frågor eller hittar du inte den information du söker? Hör av dig så hjälper vi dig.

Här kan du komma i kontakt med oss