vaktare kontrollerar brandslackare

Brand och räddning

Securitas är en helhetsleverantör inom brand och räddning och erbjuder allt från förebyggande brandskydd, räddningsinsatser och utbildning inom brandskyddsarbete.

Securitas ansvarar för hela brandskyddsarbetet och hjälper dig som kund att identifiera den bästa säkerhetslösningen för dig och din verksamhet. Som partner hjälper vi dig genom alla steg i processen och ser till att du uppfyller samtliga verksamhetskrav på brandskydd.

Våra tjänster inom brand och räddning är uppdelade i följande tjänsteområden.

Rådgivning inom SBA

SBA står för systematiskt brandskyddsarbete och vi kan hjälpa dig att bygga upp och förbättra ditt skydd. Vi stöttar som rådgivare och genomför riskbedömningar för att rekommendera eventuella förbättringar.

Drift och underhåll av brandskyddet

Vi genomför kontroller av ditt brandskydd, månads- och kvartalsprov på ditt brandlarm eller service på dina brandredskap på ett kostnadseffektivt sätt och med hög kvalitet.

Utbildning

Har du och dina medarbetare den senaste kunskapen inom brandskydd? Kontinuerlig utbildning krävs för att skapa och säkerställa ett väl fungerande systematiskt brandskyddsarbete, så skadegörelse kan förebyggas eller minimeras om olyckan skulle vara framme. Vi anpassar utbildningarna efter din verksamhet.

Operativa räddningsinsatser

Vi levererar alla slags räddningsinsatser anpassade efter våra kunders förutsättningar – allt från en första insatsperson (IVPR, FIP) till räddningsenheter som självständigt kan genomföra rök- eller kemdykning.

Brandskyddsprodukter

Vi tillhandahåller handbrandsläckare, inomhusbrandposter, varselskyltar, utrymningsskyltar och andra brandskyddsprodukter samt hjärtstartare och sjukvårdsprodukter till konkurrenskraftiga priser.

Brandlarm

Vi erbjuder en helhetslösning med både godkänd anläggning som drift i form av skötsel och underhåll.

En manlig och en kvinnlig väktare i en reception bevakar en modern kontorsmiljö

Kontakta oss

Har du några frågor eller hittar du inte den information du söker? Hör av dig så hjälper vi dig.

Här kan du komma i kontakt med oss