Skip to main content

”Tanken var att jag skulle bli polis men jag trivs för bra här!”

Innan Dejan, 31 år, började arbeta för Securitas jobbade han i en butik i ett köpcenter. Han blev snabbt duktig på att uppmärksamma och gripa snattare i butiken. Ordningsvakterna i köpcentret tyckte att han skulle söka jobb som väktare, något han så gjorde och inte har ångrat sedan dess.

Innan Dejan, 31 år, började arbeta för Securitas jobbade han i en butik i ett köpcenter. Han blev snabbt duktig på att uppmärksamma och gripa snattare i butiken. Ordningsvakterna i köpcentret tyckte att han skulle söka jobb som väktare, något han så gjorde och inte har ångrat sedan dess.

Tjena Dejan, vad jobbar du som?
– Idag jobbar jag som resursväktare och skyddsvakt. Det är ett varierande jobb med olika uppgifter som att invänta besökare och entreprenörer, ta emot larm och transporter, rondera till fots eller fordon och arbeta administrativt. Som resursväktare har jag ingen fast position, utan är ute på olika typer av jobb och uppdrag. 

Vad fick dig att söka till Securitas?
– Det var en ren slump egentligen… Jag jobbade i en matbutik och var väldigt duktig på att uppmärksamma och gripa snattare. Jag grep så många att ordningsvakterna bad mig att söka jobb som väktare vilket jag också gjorde och nu har jag jobbat här i tio år.

Trodde du att du skulle bli långvarig inom företaget?
– Nej, det trodde jag inte. Tanken var att jag skulle bli polis men jag trivs för bra här. Villkoren är bra och arbetet är fritt och flexibelt. Jag är kvar för att jag trivs så pass bra och känner att jag kan göra skillnad för andra i mitt jobb.

Hur är Securitas som arbetsgivare?
– Det är ett stort företag där man kan utvecklas mycket. Det finns alltid ett behov inom företaget vilket gör att det finns möjlighet att gå vidare till andra tjänster. Sen har vi en stark laganda som gör att man skrattar både till och från jobbet.

Hur är utvecklingsmöjligheterna?
– Ja, det finns många möjligheter här. Jobbar man i minst två år som väktare kan man avancera till gruppledare eller arbetsledare. Om det inte finns någon ledig tjänst på avdelningen som du befinner dig på, så finns det alltid det på någon annan. Det finns mycket att välja på här.

Har du upplevt något obehagligt eller hot i ditt arbete?
– Ja, det ingår i jobbet men totalt har det skett vid tre tillfällen under mina tio år. Det är väldigt sällan det händer och om det gör det så har alla som jobbar här fått utbildning i att hantera hotfulla och obekväma situationer och det har fungerat bra.

Har du några tips till den som söker jobb hos Securitas?
– Är du ung och ny inom branschen bör du ha en viss mognad för att söka jobbet. Det är viktigt att kunna hålla sig från det privata och vara professionell i uniform. Det är inte ett jobb som alla andra, utan vi har ett viktigt ansvar i samhället. Det är också bra om du håller dig sysselsatt med någon form av idrott eller träning, då jobbet kräver god fysik. 

Vill du också arbeta på Securitas? Du hittar alla våra lediga tjänster här: www.securitas.se/jobba-hos-oss/ledigajobb/