Skip to main content

Securitas varularm tecknar avtal med Swedol

​Swedol AB är ett svenskt handelsföretag som specialiserats på att sälja verktyg, maskiner och arbetskläder. Under våren 2019 träder avtalet med Securitas Varularm i kraft för att motverka stölder.

Swedol AB är ett svenskt handelsföretag som specialiserats på att sälja verktyg, maskiner och arbetskläder. Securitas Varularm kommer nu ansvara för installation, service och underhåll gällande varularmslösningar i norden. Det vill säga de 99 butiker som finns i Sverige, Finland, Norge och Estland.

Avtalet är tecknat på tre (3) år med start under våren 2019. Henrik Tagesson är avtalsansvarig på Securitas Varularm och ser positivt på affären.
– Återigen är det här ett kvitto på att vår strategi att erbjuda kunden den bästa service och support samtidigt som vi skapar kostnadseffektiva lösningar som både erbjuder en hög lönsamhet och en ökad trygghet, säger han.

Generellt är det ett problem med svinn och stölder inom varuhandeln idag. Varularmslösningar är därför ofta ett kostnadseffektivt tillvägagångssätt för att motverka stölder. Swedol har haft andra varularmslösningar genom åren, men valde nu Securitas Varularm då lösningen passade dem bäst.
– Det finns en uppsjö av lösningar gällande varularm idag så vi undersökte marknaden noggrant innan det slutliga valet föll på Securitas Varularm. Det man kan säga om Securitas lösning kontra konkurrenters, är att de har innovativa, smarta lösningar som passade oss och vår verksamhet bäst, säger Per Rosenlund, Säkerhets och etableringschef, Swedol.

Utöver kundräknare och larmlösningar i butikerna levererar Securitas även larmlösningar för maskinväggar. Detta för att underlätta så kunden kan testa exempelvis borrmaskiner och slipmaskiner på plats i butiken.

– För oss ligger utmaningarna i att ligga i framkant vad gäller nya produkter och tjänster, så vi kan underlätta för kunden i butikerna, men också att skapa kostnadseffektiva lösningar som minskar svinnet i butikerna, avslutar Henrik Tagesson.